Политика | 15 Октября, 2022

Німецький комплекс ППО IRIS-T вже працює на південному напрямку

Свежие новости: Німецький комплекс ППО IRIS-T вже працює на південному напрямку

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

— Тих систем ППО, які ми сьогодні маємо, дуже мало. Сьогодні багато країн зголосилися допомогти нам засобами ППО. Комплекс IRIS-T, якого немає ніде у світі, Німеччина першим поставляє в Україну. Ця система вже працює в Збройних силах десь на південному напрямку. Очікуємо решту тих систем, які має поставити нам Німеччина, - сказав Юрій Ігнат.

Він додав, що системи IRIS можуть працювати в єдиному інформаційному полі з такими системами як NASAMS чи Patriot.

— NASAMS - це вже перевірений комплекс, який має гарний авторитет у світі, перебуває на озброєнні 12 країн світу. З цим комплексом може бути легше щодо поставок - він є, ракети до нього в достатній кількості є. Тому треба просити країни, в яких є цей комплекс, допомогти Україні посилити вже існуючу нашу ППО, - зауважив речник Повітряних сил.

Він висловив сподівання, що таким чином за кілька років повністю можна буде замінити застарілі зразки радянської техніки.

13 жовтня Президент Володимир Зеленський під час онлайн-виступу на сесії ПАРЄ висловив переконання, що забезпечення захисту українського неба від російського ракетного терору стане фундаментальним кроком для завершення війни найближчим часом.

Президент подякував Німеччині за поставку перших систем IRIS-T і висловив переконання, що це відкриє можливості подальшого надання Україні систем ППО і ПРО, як німецькими партнерами, так й іншими виробниками.

12 жовтня відбулася зустріч Контактної групи щодо України (Рамштайн-6) під егідою США, серед пріоритетних питань якого - протиповітряна оборона України.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты