Политика | Николаев, 27 Декабря, 2022

«Нібулон» запустив зерновий термінал у Миколаєві та очікує на звільнення Кінбурну, — гендиректор

Свежие новости: «Нібулон» запустив зерновий термінал у Миколаєві та очікує на звільнення Кінбурну, — гендиректор

Компанія «Нібулон» днями запустила зерновий термінал у Миколаєві. Там вже очікують на деокупацію Кінбурнської коси, що дасть змогу запустити роботу портів на півдні.

Про це повідомив гендиректор компанії «Нібулон» Андрій Вадатурський.

— Ні (не всі зернові термінали компанії наразі працюють, – прим.). Деякі опинились на окупованих територіях і деякі на річках, якими зараз немає судноплавства. Але з приємних новин – ми вчора запустили термінал у Миколаєві, – повідомив він.  

Він також поділився, що сподіваються на звільнення Кінбурну, оскільки це надасть можливість долучити порт у Миколаєві до зернової угоди.

— Кінбурнська коса ще підконтрольна росіянам. Тому у нас ще нема судноплавства, Миколаїв, Херсон, річки – не працюють. Інвестиції, які ми робили останні 20 років, – не працюють. 

Будемо сподіватись, що ЗСУ звільнять Кінбурнську косу. 30-35% експорту зерна проходило через Миколаївські термінали, їх – 16. Це збільшить конкурентність і знизить ціну перевалки, – сказав Андрій Вадатурський.

Гендиректор також нагадав, що біля Очакова російські військові обстріляли буксир компанії – тоді загинули три працівники «Нібулону». Андрій Вадатурський пообіцяв, що дбатиме про родини загиблих. 

— Росіяни обстрілювали наш буксир. Обстрілювали протитанковими ракетами приватний не військовий флот, він не може дати відсіч. Ніхто не візьме на себе відповідальність, якщо росіяни робитимуть такі речі.  

У нас троє людей загинуло на цьому буксирі. Це моя особиста відповідальність перед їхніми дітьми. Я вважаю, що у мене додатково є п'ятеро дітей, про яких будемо дбати – це діти загиблих. Ми знайдемо людей, які це зробили, – сказав він. 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты