Политика | 31 Января, 2024

Кого із жінок можуть мобілізувати: деталі нового законопроекту

Свежие новости: Кого із жінок можуть мобілізувати: деталі нового законопроекту Кого із жінок можуть мобілізувати: деталі нового законопроекту

Згідно з новим законопроектом про мобілізацію деяких жінок можуть призвати на військову службу.

Про це  йдеться  на сайті Верховної Ради.

Хто з жінок має стати на військовий облік

Жінки, які закінчили установи професійної (професійно-технічної), професійної вищої або вищої освіти та отримали медичну або фармацевтичну спеціальність, та придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, підлягають постановці на військовий облік.

Тоді як жінки, чия спеціальність чи професія споріднена з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною у переліку, який затвердило Міноборони, та є придатними для проходження служби, можуть стати на військовий облік за власним бажанням.

 

Кого із жінок можуть мобілізувати

Мобілізувати на військову службу або залучити до виконання робіт із забезпечення оборони України у воєнний час у добровільному порядку можуть жінок, які стоять на військовому обліку. У мирний час вони можуть бути прийняті на військову службу або службу у військовому резерві у добровільному порядку за контрактом.

Жінки виконуватимуть військовий обов'язок на рівних правах із чоловіками. Йдеться про прийняття в добровільному порядку за контрактом та призовом на військову службу, проходження військової служби, служби у військовому резерві, виконання військового боргу в запасі та дотримання правил військового обліку.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты