Общество | Вознесенск, 30 Мая, 2018

Як триває ремонт доріг по місту Вознесенськ

Свежие новости: Як триває ремонт доріг по місту Вознесенськ

У місті Вознесенську на даний час триває поточний (ямковий) ремонт асфальтобетонного покриття комунальних доріг міста. Укладено договори з підрядними організаціями ФОП «Оганесян Л.Г.» та ПП «Кравчук В.Ж.», які надали найкращі цінові пропозиції по вартості проведення робіт. Роботи проводяться одночасно в різним мікрорайонах міста.

Про це повідомляє Управління ЖКГ та КБ.

Просимо громадськість віднестися з розумінням до того, що в зв’язку з обмеженістю коштів місцевого бюджету, в першу чергу ремонт проводиться по вулицям, по яким здійснюються пасажирські перевезення, де розташовані учбові, дошкільні навчальні заклади та інші соціальні об’єкти.

На кінець травня виконано поточний (ямковий) ремонт асфальтобетонного покриття площею 1150 м2. Нині проводиться ямковий ремонт комунальних доріг по вулицям 3-го мікрорайону.

Більшість доріг з твердим покриттям в місті експлуатуються понад п’ятдесят років. За такий тривалий строк асфальтобетонне покриття стає крихким та зношується, що підтверджується появою тріщин у вигляді шашки на асфальті, зменшення товщини шару покриття та його вибиванням. При проведенні ремонтних робіт виконується фрезерування ямок, яке з одного боку дозволяє щільно укладати асфальтобетонну суміш, а з другого боку сприяє руйнуванню асфальту поряд та навколо ямки. Тому ділянки доріг більш результативно перекривати в місцях появи ямок великими картами, а не окремими ямками. Але це приводить до значного збільшення обсягів та вартості ремонтних робіт, фінансування яких відбувається виключно з місцевого бюджету. Тому по комунальним дорогам міста в основному здійснюється поточний (ямковий) ремонт покриття, що не рятує дорогу, але запобігає аварійної ситуації в місті. Але в поточному році вже виконано ремонт двох ділянок вулиць суцільними картами. Це дорога по вул. Михайлівській (біля зливостоку)  – 468 м2 та на перехресті вул. Кутвицького та Омельяновича-Павленка - 349,56 м2.

Також в цьому році планується проведення ремонту суцільним покриттям (картами) за кошти місцевого бюджету по вул. Матросова («зігзаг» біля ЗОШ № 4) та на перехресті вул Сухомлинського та Героїв України (біля магазину Катран). Тому роботи по їх ремонту ще не розпочато. Для запобігання аварійних ситуацій просимо усіх водіїв бути уважними та просимо вибачення за тимчасові незручності, сподіваємось на Ваше розуміння.

Ремонт доріг загального користування державного значення, а саме доріг по вул. Київська, Одеська, Тімірязєва здійснює балансоутримувач – Служба автомобільних доріг Миколаївської області. Філією Вознесенським райавтодором також розпочато виконання ямкового ремонту в межах міста, але роботи призупинено в зв’язку із відсутністю фінансування. В телефонній розмові представник підприємства надав інформацію щодо заборгованості по заробітній платні та оплаті за виконані роботи. На даний час триває процес виділення коштів для завершення робіт в повному обсязі.

Головою облдержадміністрації Савченко О.Ю. робиться все можливе для забезпечення фінансування та проведення ремонту доріг державного значення Н-24 та Р-55 в межах Миколаївської області.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости