Политика | Южноукраинск, 12 Декабря, 2018

Нардеп Лівік грабує Южноукраїнськ

Свежие новости: Нардеп Лівік грабує Южноукраїнськ

Не за горами парламентські вибори 2019 року, а тому, народні обранці вже починають активізовуватись в пошуках свого, давно загубленого, електорату, що породжує досить химерні політичні союзи.

Яскравим прикладом цього є раптовий та тісний союз народного депутата України від БПП «Солідарність» Олександра Лівіка та неофіційного очільника партійного осередку ВО «Батьківщина» в м. Южноукраїнську Миколаївської області Сергія Горностая.

Журналісти спробували з’ясувати справжню причину виникнення такого тандему непримиримих друзів та розібратись, що ж саме їх так поєднало.

Для початку наведемо короткі біографічні довідки.

Народний депутат України Лівік Олександр Петрович.

(нар. 30 червня 1970, Миколаїв)

З 2002 обирався депутатом Миколаївської обласної ради.

З 2006 по 2010 — депутат Миколаївської обласної ради 5-го скликання від Партії регіонів.

На виборах Президента України у 2010 — довірена особа кандидата на пост Президента України Віктора Януковича.

2010–2014 — депутат Миколаївської обласної ради 6-го скликання від Партії регіонів.

У 2012 році на чергових парламентських виборах балотувався до Верховної Ради за списком Партії регіонів — № 166 виборчого списку політичної партії.

З 2014 р. — на позачергових виборах до Верховної Ради обраний народним депутатом VIII скликання по виборчому округу № 131 (Миколаївська область). Член депутатської фракції Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Як бачимо, Олександр Петрович є типовим політичним перебіжчиком, який не має власних політичних переконань та змінює політичну орієнтацію в залежності від зміни ситуації в країні.

Депутат Южноукраїнської міської ради Миколаївської області Горностай Сергій Валерійович.

Нар. 04.08.1975.

Неодноразово обирався депутатом Южноукраїнської міської ради Миколаївської області від ВО «Батьківщина».

З 1998 по 2002 - був засуджений та відбував покарання в місцях позбавлення волі за вчинення злочинів, передбачених ст. 141 КК України 1960 року (грабіж) та ст. 142 КК України 1960 року (розбій), пограбування «валютчиків» в складі організованої злочинної групи.

2012 - засуджений до 5 років позбавлення волі, з відстрочкою виконання вироку, за вчинення злочину, передбаченого ст. 189 КК України, вимагання грошових коштів у співробітника міліції шляхом використання статусу депутата Южноукраїнської міської ради.

З листопада 2015 року – депутат Южноукраїнської міської ради Миколаївської області від ВО «Батьківщина».

Здавалось би, що може поєднувати цих діаметрально протилежних людей? На перший погляд, нічого.

Але, якщо розглянути їхню «дружбу» крізь фінансову призму, ситуація стане абсолютно ясною і зрозумілою.

Мало хто знає про те, що народний обранець Олександр Лівік є затятим ігроманом, який здатен за одну ніч програти всі свої статки. А тому, Олександр Петрович потребує постійного джерела поповнення доходів. До продуктивної роботи він не здатен, що підтверджується систематичним занепадом усіх його бізнесових починань. Залишається тільки одне – скубти державний бюджет, використовуючи депутатський мандат.

Аналогічна ситуація і у депутата Южноукраїнської міської ради Сергія Горностая. Будучи дрібним уркою, Сергій Валерійович до трудової діяльності не пристосований та виживає виключно за рахунок працюючої дружини. Майже всі зароблені депутатським мандатом крихти він витрачає на те, аби відкупитись від численних претензій правоохоронців та не загриміти за грати в черговий раз. А тому, також потребує доступу до бюджету, як джерела доходу.

Саме на цій, бюджетній, ниві і переплелись влітку 2018 року інтереси народного та містечкового депутатів.

Скориставшись усуненням у червні 2018 від влади Южноукраїнського міського голови Віктора Пароконного, Сергій Горностай взяв під своє крило в.о. міського голови – секретаря Южноукраїнської міської ради Людмилу Дзюбенко, яка вже у вересні 2018 стала лише мовчазним виконавцем чужих забаганок.

І саме з цього часу тандем Лівік – Горностай почав фонтанувати ідеями із «захисту інтересів громади».

Проект перший. Міст через Південний Буг

Раптово згадавши про своїх виборців, Олександр Лівік, за допомогою Сергія Горностая,  спробував реанімувати ідею будівництва мосту через річку Південний Буг. Брав участь у різних нарадах та зустрічах, обіцяв фінансову підтримку.

В результаті процес розробки проектної документації для будівництва мосту через річку Південний Буг розпочався. Але за рахунок коштів ВП Южно-Українська атомна електростанція та місцевих бюджетів відповідних громад. І не у тієї проектної організації, у якої вимагав це зробити нардеп Лівік. Як наслідок, раптова байдужість Олександра Лівіка до ініційованого ним же проекту.

Проект другий. Медичне обладнання в КЗ «Южноукраїнська міська лікарня»

Знаючи про те, що держбюджетом України передбачено виділення коштів медичної субвенції на придбання медичного обладнання для комунального закладу «Южноукраїнська міська лікарня», Горностаєм та Лівіком розроблено та втілено в життя банальну схему відкату.

Олександр Лівік начебто «посприяв» виділенню коштів медичної субвенції для придбання такого обладнання та надав чіткий перелік такого обладнання із зазначенням фірм, у яких таке обладнання слід придбати.

Сергій Горностай, через підконтрольного йому секретаря Южноукраїнської міської ради Людмилу Дзюбенко та директора департаменту соціальних питань Южноукраїнської міської ради Гехад Е.Е., зірвали проведення конкурсу на посаду головного лікаря КЗ «Южноукраїнська міська лікарня», надали право підпису фінансових документів «своєму» заступнику головного лікаря, якому вручили наданий нардепом Лівіком список медичного обладнання. В результаті, за бюджетні кошти придбано низькосортне китайське обладнання за завищеними цінами. Різниця осіла у кишенях Лівіка, Горностая та Дзюбенко.

І це тільки наймасштабніші проекти. Кожна із сторін намагається отримати свою вигоду із такого тандему.

Олександр Лівік щиро сподівається на те, що Сергій Горностай та Людмила Дзюбенко, через «соціальний» департамент Южноукраїнської міської ради забезпечать йому підтримку електорату на чергових виборах до Верховної Ради України.  

Людмила Дзюбенко щиро вірить у широку спину та заступництво нардепа Лівіка, завдяки яким вона зможе одноособово, без депутатів, керувати Южноукраїнськом ще два роки.

Сергій Горностай намагається набити кишені шляхом впровадження системи дрібних відкатів з підрядників та керівників комунальних підприємств, паралельно погрожуючи депутатським мандатом тим, хто його вже тричі відправляв за грати.

Як результат: у Южноукраїнську починає наступати колапс. Фінансуються тільки захищені статті видатків. Про розвиток міста та інтереси громади мова не іде. Зате вказаний тандем Лівік – Горностай – Дзюбенко намагаються втілити на теренах Южноукраїнська сценарій переглянутого ними в дитинстві фільму «Спрут».

Про те, що від таких союзів страждає партійний імідж як Блоку Петра Порошенка «Солідарність», так і Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», ніхто з учасників цього дійства не замислюється.

Читайте також: Нардеп Ливик на телеканале кума Путина советовал брать пример с Северной Кореи

Организация, управляемая Александром Ливиком, бесплатно пользуется землей стоимостью почти 250 тысяч $, принадлежащей общине Вознесенска

Распильщик бюджета, популист и кнопкодав – итоги деятельности нардепа Ливика за четыре года

Распильщик бюджета, популист и кнопкодав – итоги деятельности нардепа Ливика за четыре года (продолжение)

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости