Криминал | Вознесенск, 8 Апреля, 2023

Намагалась врятувати доньку – на Вознесенщині поліцейські встановлюють "телефонних" шахраїв

Свежие новости: Намагалась врятувати доньку – на Вознесенщині поліцейські встановлюють Намагалась врятувати доньку – на Вознесенщині поліцейські встановлюють "телефонних" шахраїв

До відділення поліції № 3 Вознесенського райуправління звернувся 30-річний мешканець міста Южноукраїнськ із заявою про те, що ошукали його бабусю.

Зі слів потерпілої, на її мобільний зателефонувала невідома жінка, яка повідомила, що її донька нібито спричинила іншій особі тілесні ушкодження. Для непритягнення родички до кримінальної відповідальності необхідно перерахувати грошові кошти за номером, який шахрайка назвала під час телефонної розмови. Жінка, не перевіривши отриману інформацію та не зателефонувавши доньці, одразу погодилась на умови та переказала шахрайці 34 тисячі 700 гривень. Через деякий час потерпілій зателефонувала донька та повідомила, що з нею все гаразд.

За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі. Поліцейські встановлюють особу зловмисниці.

Вкотре нагадуємо громадянам, що така афера розрахована на емоційні переживання людини і сильне бажання допомогти близькій людині, яка потрапила у біду. Шахраї телефонують друзям або родичам, видаючи себе або за самих жертв, або ж за представників певних професій (лікарі, слідчі, прокурори тощо), змальовують екстрену ситуацію - потрапив у лікарню, ДТП чи до відділку поліції, і благають терміново надіслати гроші, наприклад, на невідкладну операцію.

Перше, що потрібно зробити у такій ситуації, не бігти перераховувати кошти, а закнічити розмову з шахраєм і особисто перетелефонувати тій особі, яка начебто потрапила у біду. Якщо до неї не вдалось додзвонитися — це не привід для паніки. Зв’яжіться із іншими родичами, друзями чи знайомими і з’ясуйте, коли вашу близьку особу бачили востаннє і де вона може бути. Врешті, перетелефонуйте до лікарні чи поліцейського відділку і запитайте, чи така людина до них доставлялася.

Якщо ви або ваші родичі стали жертвою шахраїв, звертайтесь за номером 102.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты