Криминал | Николаев, 8 Апреля, 2023

Мешканця Миколаєва, який коригував ракетні удари, ув'язнили на 8 років

Свежие новости: Мешканця Миколаєва, який коригував ракетні удари, ув'язнили на 8 років

Мешканця Миколаєва, який допомагав окупантам і коригував удари, засуджено на 8 років тюрми.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

За публічного обвинувачення Миколаївської обласної прокуратури суд визнав мешканця міста Миколаєва винним у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч.3 ст.114-2 КК України).

Прокурори довели, що чоловік від початку вторгнення країни-агресора збирав розвіддані щодо дислокації та переміщення українських військових, а також передавав ворогу інформацію про дислокацію і переміщення живої сили та техніки ЗСУ.

Також, корегував вогонь по будівлях закладів освіти (професійних закладах освіти, загальноосвітніх школах, дитячих садках тощо). Підозрюваний здійснював постійне візуальне спостереження за об’єктами, що цікавили ворога, а результати спостереження надсилав кураторам закритими канали електронного зв’язку. Отримані дані окупанти використовували для нанесення прицільних ракетних ударів.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СБУ в Миколаївській області.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты