Политика | 5 Декабря, 2022

НАБУ в Одесі затримали бізнесмена Кауфмана та екс-нардепа Грановського

Свежие новости: НАБУ в Одесі затримали бізнесмена Кауфмана та екс-нардепа Грановського

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали в Одесі бізнесмена Бориса Кауфмана та екс-нардепа Олександра Грановського (Боруховича) за підозрою у створенні злочинної організації та підкупі чиновників.

Про це повідомляють  прес-служба НАБУ  та САП, інформовані співрозмовники УП у правоохоронних органах.

"5 грудня 2022 року НАБУ та САП затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації та скоєнні корупційних злочинів в Одесі. Попередня правова кваліфікація – ч.1 ст.255, ч.3 ст.369 КК України.

Наразі йдеться про двох організаторів та їх довірену особу. Проте слідство встановлює та інших учасників ПЗ".

У відомствах не повідомляють даних про затриманих, але за словами джерела Української правди йдеться про бізнесмена Бориса Кауфмана та екс-нардепа 4 скликання Олександра Грановського (Боруховича).

Слідство встановило, що восени 2021 року після викриття злочинної організації (ПЗ), яка незаконно відчужувала комунальне майно Одеси, на її місці з'явилася нова.

"Це ПЗ взяло під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія із забудовниками, закупівлі за рахунок місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом", - йдеться у повідомленні.

Відповідні докази отримали у НАБУ та САП під час розслідування.

Кауфман і гранівський давні бізнес-партнери. Зокрема, вони управляють кількома готелями через компанію Vertex Hotel Group.

Борис Кауфман – одеський бізнесмен. Він є засновником інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять активи готельного спрямування ("Брістоль", "Лондонська", "Президент-Готель"), медіа-активи та інвестиційні проекти. Також Кауфман – співвласник найбільшої української дистриб'юторської компанії TEDIS Ukraine.

А у 2013 році Vertex United купила у медіа-холдингу Бориса Ложкіна та мільярдера Геннадія Боголюбова медіа-проект "Фокус".

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости