Криминал | Вознесенск, 15 Апреля, 2023

На Вознесенщині правоохоронці викрили чоловіка на незаконному лові риби

Свежие новости: На Вознесенщині правоохоронці викрили чоловіка на незаконному лові риби На Вознесенщині правоохоронці викрили чоловіка на незаконному лові риби

13 квітня поліцейські відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління спільно з рибоохоронним патрулем провели рейди річкою Південий Буг та виявили факт незаконного вилову біоресурсу у кількості більше 5 тисяч штук.

Попри заборону, 43-річний місцевий мешканець незаконно ловив рибу та використовуючи для цього заборонені знаряддя лову – сітку та «павук».

У правопорушника вилучили заборонені знаряддя лову та 11 кілограм особин риби – сазана сріблястого, синюхи, тиляпії. Нині правопорушнику загрожує до трьох років обмеження волі.

Браконьєр завдав збитків державі на суму майже 300 тисяч гривень.

За даним фактом дізнавачі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Всі біоресурси правоохоронці вилучили та передали інспекторам Миколаївського рибоохоронного патруля для подальшого зберігання.

Нагадуємо, заборона на будь-який вилов риби у рибогосподарських водних об’єктах Миколаївської області триває до 20 червня 2023 року. Їхній лов під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости