Криминал | 29 Февраля, 2024

На Вінниччині затримали інспектора Укртрансбезпеки, який за місяць збирав з бізнесменів ₴200 тисяч хабарів

Свежие новости: На Вінниччині затримали інспектора Укртрансбезпеки, який за місяць збирав з бізнесменів ₴200 тисяч хабарів

Співробітники ДБР за сприяння СБУ викрили старшого державного інспектора Укртрансбезпеки, який систематично вимагав кошти у підприємців Вінниччини за нестворення штучних перешкод в роботі.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

З серпня 2023 року чиновник «виходив» на керівників підприємств та пропонував їм за гроші забезпечити безперешкодні перевезення різних груп товарів. Він також обіцяв «заплющувати очі» на певні порушення. При цьому чиновник говорив, що у разі відмови комерсантам загрожують додаткові перевірки транспорту та інші проблеми.

“Свою лояльність він оцінював у 10-20 тисяч гривень щомісяця за один вантажний автомобіль від одного власника, залежно від загальної кількості авто. Він складав базу даних номерів вантажівок, які не підлягають перевіркам, або внесені у «чорний список», - пояснили в ДБР.

За оперативною інформацією, незаконний дохід посадовця складав щонайменше 200 тисяч гривень щомісячно. Чиновника затримали «на гарячому» під час чергової оплати від підприємця. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты