Криминал | 29 Февраля, 2024

В Києві ДБР та СБУ затримали торговців краденою військовою амуніцією

Свежие новости: В Києві ДБР та СБУ затримали торговців краденою військовою амуніцією

ДБР і СБУ викрили та заблокували злочинну схему привласнення і продажу майна однієї з бригад Територіальної оборони Києва.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

До складу організованої злочинної групи входили військовослужбовці, які забезпечували списання військового майна, а також цивільні особи, які займалися його продажем.

“Організував злочинну схему один з цивільних, який мав вплив на окремих підконтрольних йому військовослужбовців. Через них він викрадав з частини бронежилети, шоломи, зимові/літні комплекти одягу, взуття тощо. Вкрадене вивозилось з військової частини на імпровізований склад в одному з гаражних приміщень в столиці. Зловмисники вкрали речей щонайменше на 3,6 мільйони гривень. Точна сума буде відома після проведення слідчих дій та експертиз”, - говориться в повідомленні.

Під час обшуків виявили великі запаси речового майна, які члени злочинної групи мали намір продати через інтернет-майданчики. Вони зрізали з продукції бірки, які вказували, що майно належить ЗСУ та не призначено для продажу іншим особам.

Організатора та двох осіб, один з яких військовослужбовець, затримано «на гарячому» під час продажу військового майна на суму понад 2 мільйони гривень зі «знижкою» у майже 50%.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости