Криминал | 9 Февраля, 2024

На Вінниччині ДБР затримало на хабарі керівника окружної прокуратури

Свежие новости: На Вінниччині ДБР затримало на хабарі керівника окружної прокуратури

На Вінниччині ДБР затримало на хабарі керівника Тульчинської окружної прокуратури.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Також затримали спільника прокурора – заступника голови державної адміністрації цього ж району. Вони вимагали та отримали хабар від директора одного з держпідприємств за не створення перешкод при здійсненні господарської діяльності, повернення вилученого майна та закриття кримінального провадження.

“Керівник прокуратури, маючи вплив на досудове розслідування та підпорядкованих йому прокурорів, вирішив “підзаробити”. Для вжиття заходів конспірації та уникнення викриття, прокурор залучив до вимагання свого товариша, заступника голови райдержадміністрації, який і висунув підприємцю вимогу про передачу 4 тисяч доларів”, - говориться в повідомленні.

Передача неправомірної вигоди здійснювалась у два етапи: 2 тисячі доларів авансом та ще 2 тисячі доларів після формування прокурором підстав для закриття провадження та досягнення домовленості із місцевими слідчими суддями про скасування арештів на майно, вилучене у кримінальному провадженні.

ДБР затримало фігуранта та його спільника після отримання останньої частини у сумі 2 тисячі доларів, під час розподілу хабаря.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости