Политика | 1 Ноября, 2022

На російських окупантів чекає жорстока зима в Україні: багато хто замерзне і помре від хвороб, — The Sun

Свежие новости: На російських окупантів чекає жорстока зима в Україні: багато хто замерзне і помре від хвороб, — The Sun

Російська армія перебуває на шляху до похмурого етапу війни в Україні, оскільки погано екіпіровані солдати зіткнуться із суворою реальністю зими в окопах.

Про це пише британський таблоїд The Sun.

У матеріалі йдеться про те, що російські окупанти можуть зіткнутися з убивчими умовами, схожими на ті, в яких радянська армія опинилися під час провального вторгнення до Фінляндії 1939 року.

Взимку в Україні температура може опускатися до -31°C, у середньому температура становить близько -8°C. Крім того, протягом одного дня може випасти до півметра снігу.

І навіть якщо зима буде набагато м’якшою, вона все одно буде «жорстоко похмурою» для погано екіпірованих, недостатньо навчених та незабезпечених росіян.

— Коли холодно, ви не тільки повільніше рухаєтеся, ви повільніше думаєте, і ймовірність того, що підрозділи зламаються і побіжать, зростає, — сказав генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес.

І хоча українцям також доведеться воювати за таких умов, вони краще екіпіровані та мотивованіші.

Бен Ходжес вважає, що РФ знає, що чекає на їхніх солдатів в Україні взимку, проте російське командування просто хоче обміняти «тіла на час» і перевірити на міцність рішучість Заходу в їхній підтримці українців, і затягнути війну.

Офіцер британської армії у відставці полковник Річард Кемп також погодився з тим, що російські війська можуть опинитися в кризі, але зазначає, що в таких погодних умовах складно обом сторонам.

Скоро в Україні настане період із зливами, які має назву «бездоріжжя», а після цього температура почне падати.

Бен Ходжес упевнений, що зміна умов піде на користь українцям, оскільки вони «набагато краще підготовлені» і, якщо вони продовжать чинити тиск, то росіяни «посипляться».

— Російські призовники прибудуть на фронт погано екіпірованими, без належного зимового одягу — і сидітимуть там в окопах, наповнених водою. Це буде жахливо. Одна справа битися взимку, коли ти перемагаєш, але якщо ти вже програєш, це матиме жахливий психологічний ефект, особливо коли ти замерз, нещасний і тебе обстрілюють артилерією та ракетами, — сказав він.

За словами генерала, «мало що може бути гірше, ніж сидіти в холодних і вологих умовах, коли ваші черевики наскрізь промокли».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости