Общество | Новая Одесса, 24 Августа, 2019

На Новоодещині придбано спеціально обладнаний автомобіль для потреб осіб з інвалідністю

Свежие новости: На Новоодещині придбано спеціально обладнаний автомобіль для потреб осіб з інвалідністю

На Новоодещині розпочала роботу Служба з перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату. Для її потреб Фондом соціального захисту інвалідів придбано спеціально обладнаний автомобіль.

У п’ятницю, 23 серпня, автомобіль передано громаді Новоодеського району.

В заході взяв участь виконувач функцій та повноважень голови Миколаївської облдержадміністрації Олекснадр Трайтлі.

Він подякував, усім тим, хто переймається долею осіб з інвалідністю, вручивши відзнаки Миколаївської ОДА.

Зазначимо, що у 2018 році державою було запроваджено новий напрям для стимулювання територіальних громад до створення служб перевезень людей з інвалідністю, особливо людей на візках. Розроблено відповідну державну програму із придбання спеціально обладнаних автомобілів. Завдяки цій програмі можливість отримати послуги з перевезень отримали не тільки обласні центри і міста обласного значення, а й сільські, селищні ради та об’єднані територіальні громади.

Сьогодні на Миколаївщині функціонує вже п’ять спеціалізованих служб перевезень осіб з інвалідністю. До 2019 року такі служби працювали лише в Миколаєві, Южноукраїнську та у Вітовському районі. В цьому році долучились громади Доманівщини та Новоодещини.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости