Криминал | Николаев, 17 Января, 2024

На Миколаївщині власник плантації коноплі вийшов під заставу і втік від слідства

Свежие новости: На Миколаївщині власник плантації коноплі вийшов під заставу і втік від слідства

Організатор наркоплантації на Миколаївщині вирішив втекти від слідства. Внесену за нього заставу в розмірі 939 тисяч гривень, що була сплачена за звільнення підозрюваного з-під варти, конфіскували на користь держави.

Про це повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Як вже повідомлялось, у вересні 2023 року викрито та затримано організовану злочинну групу осіб за підозрою у незаконному посіві та вирощуванні конопель з метою їх збуту. Знайдені кущі оцінили у п’ять мільйонів гривень.

Злочинну схему з вирощування конопель з метою збуту організував 42-річний раніше судимий мешканець Миколаївської області, до якої залучив ще двох знайомих.

Чоловікові судом було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під заставу в розмірі 939 тисяч гривень.

Підозрюваний сплатив зазначену суму та був звільнений з покладенням на нього певних обов’язків: не відлучатись з населеного пункту в якому він проживає без дозволу слідчого, прокурора або суду та здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти), інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, які він порушив.

Суд погодився з доводами прокурора про порушення умов запобіжного заходу підозрюваним та задовольнив клопотання про конфіскацію внесеної застави у повному обсязі.

Крім того, слідчий суддя, змінила запобіжний захід підозрюваному на тримання під вартою з можливістю внесення застави вже у розмірі 1 665 400 гривень.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты