Криминал | Николаев, 28 Сентября, 2023

На Миколаївщині віддали під суд екскерівників держпідприємтсва за рейдерство та збитки на ₴5,5 мільйонів

Свежие новости: На Миколаївщині віддали під суд екскерівників держпідприємтсва за рейдерство та збитки на ₴5,5 мільйонів

На Миколаївщину до суду направили обвинувальний акт стосовно шістьох учасників організованої групи за фактом рейдерського захоплення державного підприємства.

Про це повідомили у поліції та прокуратурі Миколаївщини.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що колишній директор державного підприємства Національної академії аграрних наук України, розташованого у Вознесенському районі організував злочинну групу із числа співробітників керівної ланки підприємства, які блокували вхід до підприємства та не давали новому керівнику приступити до виконання посадових обов’язків.

У результаті чого дестабілізувалась робота державного підприємства, що призвело до неналежного обліку зібраного та реалізованого врожаю та не одержання оплати за відвантажене державним підприємством насіння соняшника. Такими діями фігуранти спричинили держпідприємству збитків на загальну суму понад 5,5 мільйонів гривень.

У ході розслідування обвинувачені відшкодували завдані збитки у повному обсязі.

За клопотанням сторони обвинувачення на майно фігурантів судом накладений арешт вартістю близько 1,7 мільйона гривень

Дії зловмисників кваліфікували за частиною 3 статті 206 Кримінального кодексу України («Протидія законній господарській діяльності за попередньою змовою групою осіб»).

Фігурантам загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією майна. У ході розслідування обвинувачені відшкодували завдані збитки у повному обсязі.

Як відмомо, у 2021 році екскерівник ДП «Зорі над Бугом» депутат облради Юрій Єліневський не погоджувався зі звільненням та разом з групою підтримки не допускав до виконання обов’язків нового керівника – Сергія Коцюбу.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты