Криминал | Николаев, 28 Сентября, 2023

У Миколаєві затримали працівницю ліцею, яка працювала на підрозділ ІПСО ГРУ

Свежие новости: У Миколаєві затримали працівницю ліцею, яка працювала на підрозділ ІПСО ГРУ

У Миколаєві затримали працівницю місцевого ліцею, яка працювала на підрозділ інформаційно-психологічних операцій головного управління генштабу ЗС рф (відомого як ГРУ).

Про це повідомили у СБУ та прокуратурі.

За вказівкою представника російської воєнної розвідки вона створила та адмініструвала антиукраїнську групу в забороненій соцмережі «Вконтакте».

На ворожому інтернет-ресурсі поплічниця агресора публікувала «дописи», в яких агітувала «приєднати» Миколаївщину до складу рф.

Також вона «пропонувала» українцям не чинити спротив загарбникам і «погодитись» на захоплення південних регіонів нашої держави.

Для створення штучної популярності інтернет-спільноти, російська спецслужба «накрутила» для неї майже 30-ти тисячну «аудиторію» за рахунок підконтрольних ботоферм з рф.

Вказані статті 41-річна жителька Миколаєва поширювала у групі серед невизначного кола осіб, за що отримувала грошові виплати.

Жінку затримали і їй повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування тимчасової окупації частини території України (ч.ч. 1, 2 ст. 110, ч.ч. 1, 2 ст. 436-2 КК України).

У Центральному райсуді Миколаєва повідомили, що захисник заперечував проти задоволення клопотання про арешт та просив обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту. Підозрювана підтримала позицію свого адвоката.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Володимир Лященко постановив застосувати щодо підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

У випадку доведення вини жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

У Мережі повідомляють, що затримали Ірину Ішмурат

Крім того, ще одну ворожого агітатора затримали у Запоріжжі.

Він був представником місцевої громадської організації, який на початку повномасштабного вторгнення рф працював на колаборанта Стремоусова.

Зокрема, псевдоактивіст передавав фейкову інформацію про нібито «зростання протестних настроїв» серед мешканців регіону після повітряних атак загарбників.

Через таку «співпрацю» інформатор потрапив у поле зору російських спецслужб, які залучили його до публічного поширення кремлівських наративів.

Для цього він створив власний Телеграм-канал та сторінку у Фейсбуці, де виправдовував збройну агресію рф і тимчасову окупацію частини Запорізької області.

Читайте также

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости