Общество | Николаев, 12 Июня, 2019

На Миколаївщині стартували жнива

Свежие новости: На Миколаївщині  стартували жнива

Для аграрного сектору настає один з найвідповідальніших періодів – проведення збирання ранніх зернових, зернобобових культур та ріпаку. 

За інформацією департаменту агропромислового розвитку ОДА, в Миколаївській області до збирання підлягає майже 833 тис.га ранніх сільськогосподарських культур (на 52 тис.га більше ніж у минулому році), з яких майже 747 тис.га – зернові (+ 7 тис.га до минулорічного показника).

Вся власна техніка, яка буде задіяна на збиральні роботи повністю відремонтована.

Також, для проведення жнив в оптимальні агротехнологічні строки, здійснюється певна робота по залученню додаткових зернозбиральних комбайнів з інших регіонів України.

Від сьогодні на території області стартувала жнивна кампанія, хоча погодно-кліматичні умови, що спостерігалися в області на минулому тижні, а саме зливові дощі, дещо відтермінували її початок.

Про перші обмолочені гектари озимого ячменю проінформувала група компаній ТОВ «СП «ПАЕК», збирання якого розпочато в Миколаївському районі. Також до кінця дня в Очаківському районі планується здійснити пробний обмолот ранніх зернових. Департамент агропромислового розвитку вітає аграріїв з початком збиральних робіт.

Наразі здійснюється постійний моніторинг за дозріванням врожаю на полях і в ряді господарств збиральні роботи планується розпочати вже до кінця тижня.

Очікується, що при сприятливих агрометеорологічних умовах, сільгосптоваровиробники області масово включаться в збирання ранніх зернових культур та ріпаку в третій декаді червня.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости