Общество | Николаев, 9 Июня, 2018

На Миколаївщині стартували жнива

Свежие новости: На Миколаївщині стартували жнива

Для аграрного сектору настав один з найвідповідальніших періодів – проведення збирання ранніх зернових, зернобобових культур та ріпаку.

У Миколаївській області до збирання підлягає майже 766 тис га ранніх сільськогосподарських культур, з яких майже 727 тис га – зернові.

Вся власна техніка, яка буде задіяна на збиральних роботах, повністю відремонтована.

Також для проведення жнив у оптимальні агротехнологічні строки здійснюється відповідна робота із залучення додаткових зернозбиральних комбайнів з інших регіонів України.

Від сьогодні, 8 червня,  на території області стартувала жнивна кампанія. Про перші обмолочені гектари озимого ячменю проінформувала група компаній ТОВ «СП «ПАЕК» – зерна обмолочено на площі майже у 400 га в Миколаївському, Очаківському та Снігурівському районах. Вітаємо Південну Аграрно-Експортну компанію з початком збиральних робіт.

В свою чергу,  ряд господарств планують розпочати збиральні роботи вже через тиждень.

Очікується, що за сприятливих агрокліматичних умов, аграрії області масово розпочнуть збирання ранніх зернових культур та ріпаку в другій декаді червня.

Миколаївська облдержадміністрація та департамент агропромислового розвитку ОДА вітають хліборобів області з початком жнив! Не зважаючи на вкрай складні посушливі умови в цьому році, ми  зичимо аграріям наснаги і щедрих врожаїв!

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты