Общество | Николаев, 9 Июня, 2018

Майбутнє нації: на Миколаївщині завершився обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Свежие новости: Майбутнє нації: на Миколаївщині завершився обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

8 червня завершився обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), що проходив на Миколаївщині за підтримки облдержадміністрації та обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Переможців гри привітав голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

«Національне-патріотичне виховання – це фундамент та головна складова майбутнього нашої нації. Ми повинні знати і наших героїв, і тих людей, які об’єднавшись, згадуючи часи козацтва – робили все, щоб наша країна була жива. Запевняю, що серед вас, юних козаків, буде багато військових, генералів, можливо і президентів. І я певен, що серед вас знайдуться люди, які в майбутньому можуть стати характерниками, яких ми згадуємо з пошаною і честю кожного дня. Я дякую нашим волонтерам, нашим військовим, хлопцям, які були на фронті та повернулися з АТО та долучилися для того, щоб передати вам ці знання. «Сокіл» (Джура) – не просто гра. Це те, що дасть вам можливість зрозуміти: що таке первинна медична допомога і скільки потрібно часу, щоб врятувати людське життя. Майстерність, яку ви здобуваєте сьогодні, надасть вам можливість зрозуміти, що таке мінні поля, як сьогодні воюють, і в який спосіб проходить війна. Дякую Богу, що ви знайшли сили в собі і подолали ворога. Дякую тим хлопцям, які виконують своє бойове завдання і звертаюсь ще раз до Неба – щоб ніколи в житті ви не почули постріли війни, щоб цього ні в якому разі не траплялося. Пам’ятайте, ми – українці! Ми вільна нація, ми сильна нація, ми непереможна нація! І я вірю у вас!», - звернувся до присутніх Олексій Савченко.  

Окрім медалей, кубків та грамот команди-переможці ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») отримали сертифікати на пневматичну зброю від голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка:

І місце – рій «Сокіл» м. Миколаєва

ІІ місце – рій «Мудрі сіроманці» Баштанської міської ради Баштанського району

ІІІ місце – рій «Бузькі силовики імені Анатолія Новицького» Новоодеського району.

Протягом п’яти насичених днів учасники брали участь у  змаганнях зі стрільби і надання першої долікарської допомоги, туристсько-спортивній смузі перешкод та воєнізованій естафеті, організації рятувальних робіт на акваторії, перетягуванні канату та козацькому боулінгу, орієнтування в плавнях і козацькому рейді «Пластун», а також цікава конкурсна програма. Спільно з Миколаївською обласною козацькою громадою проводитимуться змагання з козацько-спортивного багатоборства «Козацький вар». У рамках екскурсійної програми учасники «Джури» відвідали 299 бригаду тактичної авіації.

Загалом в обласному етапі гри взяли участь близько 250 чоловік із 19 команд від районів, міст, ОТГ, які є переможцями місцевих етапів гри. Серед них, зокрема, міста Миколаїв, Первомайськ, Вознесенськ, Очаків, Южноукраїнськ, Казанківський, Новоодеський, Єланецький, Кривоозерський, Снігурівський, Березнегуватський, Новобузький, Миколаївський, Вітовський райони, Баштанської, Благодатненської, Чорноморської, Коблевської, Мостівської об’єднаних територіальних громад.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости