Криминал | Николаев, 18 Февраля, 2023

На Миколаївщині «накрили» незаконний цех з виробництва цигарок

Свежие новости: На Миколаївщині «накрили» незаконний цех з виробництва цигарок

У Закарпатській та Миколаївській областях відбулися обшуки на підприємствах, які робили фальсифікат тютюнових виробів. В результаті було вилучено товари, підроблені акцизні марки та лінії для їх виготовлення на 70 млн. гривень.

На Миколаївщині «накрили» незаконний цех з виробництва цигарок

На Миколаївщині «накрили» незаконний цех з виробництва цигарок

На Миколаївщині «накрили» незаконний цех з виробництва цигарок

Про це  повідомило  Бюро економічної безпеки (БЕБ). Зокрема, на  Миколаївщині детективи БЕБ спільно з прикордонниками та співробітниками СБУ вилучили дві лінії для виготовлення тютюнових виробів (по 10 млн грн кожна); одна з ліній вже була запущена, друга лише готувалася до запуску; верстат для пакування сигарет у пачки; прилад для сушіння тютюну та його подрібнення; 10 мішків із тютюном; 114 ящиків цигарок без марок акцизного податку (на 2,7 млн. грн.).

Після обшуків на Закарпатті вилучено: лінію для виробництва тютюнових виробів (оцінюється у 15 млн грн); тютюнові вироби різних марок, близько 5 тонн тютюну та 7 тонн подрібненого тютюну (на 3 млн грн); 7 ящиків акцизних марок, зокрема підроблені марки акцизного податку Молдови; застаріла виробнича лінія; упаковки та компоненти для виготовлення сигарет.

Відкрито кримінальні провадження. Вони ведуться одразу за кількома статтями КК України:

  • ч. 3 ст. 28 - "вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією";
  • ч. 2 ст. 204 – "незаконне виготовлення, зберігання, збут чи транспортування з метою збуту підакцизних товарів";
  • ч. 3 ст. 212 - "ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)".

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости