Политика | Николаев, 20 Сентября, 2024

На Миколаївщині гімназія незаконно передала землю у «приховану» оренду, - прокуратура

Свежие новости: На Миколаївщині гімназія незаконно передала землю у «приховану» оренду, - прокуратура

На Миколаївщині адміністрація Новофедорівської гімназії Казанківської селищної ради незаконно здала в оренду землю під виглядом спільного обробітку.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі.

Баштанська окружна прокуратура подала до суду позов про визнання недійсним договору про спільний обробіток земельної ділянки площею 10 гектарів.

Земельна ділянка перебуває у праві постійного користування Новофедорівської гімназії. Ділянку надали закладу для ведення особистого підсобного господарства.

“У січні 2024 року директор гімназії уклав договір про спільну діяльність з обробітку земельної ділянки із суб’єктом господарювання. Договір був укладений сторонами з метою приховати інший правочин – договір оренди землі. Однак гімназія, як постійний користувач землі, не має повноважень передавати її в оренду”, - розповіли в прокуратурі.

Внаслідок договору ділянка стала використовуватися в комерційних цілях для товарного сільськогосподарського виробництва. Наразі суд відкрив провадження у справі, розгляд триває.

 

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости