Политика | 6 Октября, 2022

На Херсонщині ЗСУ посунули лінію фронту на 20 кілометрів, у окупантів виникла дилема, – британська розвідка

Свежие новости: На Херсонщині ЗСУ посунули лінію фронту на 20 кілометрів, у окупантів виникла дилема, – британська розвідка

Британська розвідка вважає, що рф не вистачає особового складу для оборони Херсонської області і вона, ймовірно, планує розгортання мобілізованих резервістів у цьому секторі.

Про це йдеться у зведенні Міноборони Великобританії.

При просуванні на Півдні українські підрозділи посунули лінію фронту ще на 20 кілометрів, насамперед уздовж східного берега Інгульця та західного берега Дніпра, проте, як зазначає британська розвідка, вони поки що не загрожують основним російським оборонним позиціям.

«Російське командування, ймовірно, розглядає загрозу, що зростає, в секторі Нової Каховки як одну з найнагальніших проблем», - йдеться в огляді.

Зокрема, пошкоджена річкова переправа через Дніпро у цьому районі залишається для них одним із небагатьох доступних шляхів для поповнення сил.

«Росія стоїть перед дилемою: відведення бойових сил через Дніпро робить оборону решти Херсонщини більш стійкою; Проте політичним імперативом залишатиметься і оборонятися», - вважає англійська розвідка.

Зазначається, що рф залучила до оборони Херсона більшу частину своїх недоукомплектованих повітряно-десантних військ, які не мають достатньої кількості особового складу.

"Таким чином, росія поки що має мало додаткових високоякісних сил швидкого розгортання для стабілізації фронту: вона, ймовірно, має на меті розгортання мобілізованих резервістів у цьому секторі", - сказано у зведенні.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости