Политика | 22 Мая, 2024

Міністерство освіти рекомендує почати навчальний рік в середині серпня та вчитись по суботам

Свежие новости: Міністерство освіти рекомендує почати навчальний рік в середині серпня та вчитись по суботам

Міністерство освіти та науки України дало рекомендації щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року в умовах російських ударів по інфраструктурі.

Про це говориться на сайті міністерства.

МОН планує підготовку закладів освіти до проходження нового осінньо-зимового періоду та опалювального сезону “з урахуванням можливостей залучення альтернативних джерел енергії та гнучкого графіку освітнього процесу, адаптованого до економного використання енергоресурсів”.

Рекомендації для закладів вищої освіти та фахової передвищої освіти:

- якщо можливо, розпочати 2024/2025 навчальний рік у першій половині серпня 2024 року. Це стосується освітніх програм усіх рівнів і всіх здобувачів, крім студентів перших курсів.

- використовувати суботні дні як робочі в теплі місяці року.

- з середини листопада 2024 року до середини березня 2025 року планувати проведення заліково-екзаменаційної сесії, практичної підготовки, виконання курсових і кваліфікаційних робіт та подовжених канікул, а якщо потрібно – продовжити заняття в дистанційному форматі.

- за потреби подовжити освітній процес у 2024/2025 навчальному році до кінця липня 2025 року, крім випускних курсів.

Також освітній процес у традиційному (аудиторному) або змішаному (аудиторно-дистанційному) форматах рекомендують проводити з врахуванням, скільки людей може вмістити укриття.

“У прифронтових та прикордонних областях, де існує ризик артилерійських обстрілів, РСЗВ, бомбових (КАБи) та ракетних атак (С-300) тощо, освітній процес можна здійснювати в укриттях. За погодженням з обласними військовими адміністраціями – на базі інших закладів освіти в тилових регіонах у змішаному або (як виняток) дистанційному форматі”, - пояснили в міністерстві.

Аналогічні рекомендації надали для закладів професійної освіти. Також рекомендації для підготовки до нового навчального року незабаром отримають заклади загальної середньої освіти.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты