Политика | Николаев, 25 Января, 2018

“Ми маємо запровадити нові стандарти у сфері пассажирських перевезень та отримати новий сучасний транспорт”, - Тетяна Казакова про угоду з ЄБРР

Свежие новости: “Ми маємо запровадити нові стандарти у сфері пассажирських перевезень та отримати новий сучасний транспорт”, - Тетяна Казакова про угоду з ЄБРР

Европейський банк реконструкції та розвитку готовий надати кредит Миколаївській міській раді на придбання нового електротранспорту - на даний момент готується попередній проект угоди, текст якої буде опрацьовано з представниками ЄБРР у найближчий час.

Про це в.о. міського голови-секретар міської ради Тетяна Казакова повідомила у коментарі для телеканалу "НІС-ТВ".

- 2018 рік має бути роком прориву у сфері транспортних перевезень і ми намагаємося все для цього робити. Процес налагоджування співпраці з ЄБРР - це дуже делікатна робота. За останні три місяці 2017 року міська влада окреслила план розвитку: як саме місто хоче йти в цьому напрямку далі, - зазначила Тетяна Казакова.

Крім того, як підкреслила в.о. міського голови, представники ЄБРР повинні бачити, що міська влада має серйозні наміри розвивати тролейбусну інфраструктуру, тому у проекті бюджету на 2018 рік закладені кошти на прокладання тролейбусної лінії у мкрн Намив.

- Я особисто буду ініціювати, щоб питання по тролейбусній лінії у мкрн Намив було вирішено. На реалізацію цього проекту буде закладено кошти з тих 150 млн грн,  які було не освоєно міською владою у 2017 році, - сказала Тетяна Казакова.

За словами Тетяни Казакової угода між міською владою та ЕБРР на придбання нового електротранспорту  не була підписана до кінця  2017 року тому, що у тексті кредитної угоди виявлено помилки. На сьогоднішній день проект рішення було погоджено депутатами міської ради на усіх засіданнях постійних комісій, він пройшов необхідну процедуру та був опублікований на сайті міської ради.

- Були помилки у цьому напрямку: розроблено проект рішення, у якому йшлося про  затвердження угоди з ЄБРР, за якою планували закупити як мінімум 46-49 тролейбусів, але були певні недоліки у тексті угоди. Тому ми відкоригували текст, внесли всі зміни для того, щоб її ратифікувати. Мною була проведена зустріч з представниками банку, у результаті якої ми прийшли до спільного рішення: миколаївцям дадуть кредит. Вже у цьому році я спілкувалась з ЄБРР у телефонному режимі, зараз ведеться підготовча робота. Приблизно ще два тижні знадобиться нам, щоб затвердити угоду, потім її будуть затверджувати у кредитному комітеті ЄБРР, а вже після цього  буде проведено відкритий тендер. Ми маємо запровадити нові стандарти у сфері пассажирських перевезень та отримати новий сучасний транспорт  - сказала Тетяна Казакова.

Зазначимо, що після укладення кредитної угоди буде оголошено тендер на закупівлю нових тролейбусів.

- Завдання міської влади - довести цей процес до кінця, а завдання миколаївців - не бути осторонь, стежити за проведенням тендеру. Він повинен пройти прозоро та публічно,  - резюмувала Тетяна Казакова.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости