Криминал | Первомайск, 4 Января, 2019

Мешканця селища Братське засуджено за зберігання вибухових речовин та бойових припасів

Свежие новости: Мешканця селища Братське засуджено за зберігання вибухових речовин та бойових припасів Мешканця селища Братське засуджено за зберігання вибухових речовин та бойових припасів

Арбузинським районним судом засуджено 47 – річного мешканця селища Братське за зберігання вибухових речовин та бойових припасів. Про це повідомляє Первомайська місцева прокуратура .

Досудовим розслідуванням встановлено, що весною 2018 року, перебуваючи у лісосмузі неподалік водоймища села Полянка Арбузинського району, чоловік побачив незнайомців, які щось закопували у землю. Повернувшись через деякий час на місце, він відкопав схованку та виявив там приховані боєприпаси та вибухові речовини - тротилову шашку вагою 200 грам, один артилерійський снаряд калібру SD-10, споряджений зарядом вибухової речовини тротил масою 1,0 кг. без підривача, три ручні осколкові гранати РГД-5, - які забрав собі та зберігав, закопавши біля цього ж ставка у іншому місці.

У серпні минулого року, завдяки оперативним і злагодженим діям правоохоронних органів Арбузинського району, вдалось віднайти схованку та встановити особу, винну у зберіганні боєприпасів.

Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 КК України – придбання, зберігання бойових припасів та вибухових речовин, без передбаченого законом дозволу.

29 жовтня обвинувальний акт стосовно винуватця скеровано на розгляд до суду.

3 січня цього року Арбузинським районним судом чоловіка визнано винним у вчиненні інкримінованого йому злочину і призначено йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі зі звільненням з іспитовим строком 2 роки.

Довідково: відповідно до положень постанови Верховної Ради України від 17 червня 1992 року «Про право власності на окремі види майна» у власності громадян, громадських організацій і юридичних осіб не може перебувати зброя, боєприпаси (крім мисливської і пневматичної зброї, зазначеної в додатку N 2, і боєприпасів до неї, а також спортивної зброї і боєприпасів до неї, що придбаваються громадськими об'єднаннями з дозволу органів внутрішніх справ), бойова і спеціальна військова техніка, вибухові речовини та засоби вибуху.

Придбання, зберігання, перевезення і використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, бойових припасів до них і вибухових речовин можливе виключно на підставі дозволів, виданих МВС України.

Під незаконним зберіганням вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв розуміються будь-які умисні дії, які полягають у володінні (незалежно від тривалості в часі) без відповідного дозволу або із простроченням його дії будь-яким із зазначених предметів, що знаходиться не при особі, а в обраному нею місці.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты