Криминал | 25 Июня, 2024

Мера Мукачева та голову Мукачівської райради затримано за підозрою в корупції

Свежие новости: Мера Мукачева та голову Мукачівської райради затримано за підозрою в корупції

У місті Мукачевому на Закарпатті СБУ та НАБУ затримали мера Андрія Балогу та голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя. Чиновників підозрюють у причетності до корупційної схеми продажу місцевого стадіону "Авангард".

Про затримання повідомили у Telegram СБУ та журналіст Віталій Глагола.

Мера Мукачева та голову Мукачівської райради затримано за підозрою в корупції

Мера Мукачева та голову Мукачівської райради затримано за підозрою в корупції

Також затримано голову місцевої райради Михайла Ланьо та начальника земельного відділу міськради Артура Самиляка.

За версією слідства, збитки від продажу землі та стадіону "Авангард" у Мукачеві склали приблизно 100 мільйонів гривень.

У СБУ повідомили про затримання посадових осіб, але не уточнювали, про кого саме йдеться.

За матеріалами справи, посадовці зловживали службовим становищем з метою продажу за заниженою вартістю земельної ділянки у центрі міста площею понад 3 га.

Організатор схеми – голова районної ради, є впливовим авторитетом у кримінальному середовищі регіону. В минулому двічі обирався народним депутатом, у т.ч. від забороненої зараз «Партії регіонів».

Як свідчать дані слідства, на сесії міськради міський голова забезпечив прийняття рішення про продаж ділянки за ціною, заниженою у майже 9 разів. При цьому покупцем ділянки виступило приватне товариство, фактичним контролером якого є голова районної ради.

Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки. За матеріалами справи, за «занижений висновок» власникам компанії-оцінювачки дали хабар.

Унаслідок таких оборудок із землю з ринковою вартістю 84,6 млн грн – продали за 9,6 млн грн.

Крім того, за матеріалами справи, міський голова особистим рішенням надав товариству розтермінування платежу на 6 місяців.

Наразі співробітники СБУ та НАБУ затримали міського голову, голову районної ради, ексначальника відділу комунальної власності та земельних відносин міської ради.

Відповідно до вчинених злочинів посадовцям, а також двом власникам компанії-оцінювачки та оцінювачу, готується повідомлення про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

◾️ ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
◾️ ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем);
◾️ ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги).

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты