Общество | Южноукраинск, 11 Февраля, 2020

Медстрахування-2020 на ЮУАЕС

Свежие новости: Медстрахування-2020 на ЮУАЕС

На ЮУАЕС договори медичного страхування на 2020 рік уклали 90,3 % працівників. Кожен працівник, який уклав договір медичного страхування, отримав цільову матеріальну допомогу у розмірі 7 тисяч грн.

Цього року в НАЕК «Енергоатом» реалізовано проект добровільного медичного страхування (ДМС) за участі коштів компанії. Згідно зі спільним рішенням адміністрації та профспілкового комітету, кожен працівник отримав компенсацію у розмірі річного внеску за страховий поліс, але не більше 7 тисяч гривень. Приблизно стільки коштують програми, запропоновані страховими компаніями у сегменті «преміум».  Застрахована особа мала лише сплатити податок у розмірі майже півтори тисячі гривень.

Якщо для інших атомних електростанцій медичне страхування працівників – нова  практика, то на Южно-Української АЕС вона діє вже чверть століття – з 1995 року. Останні декілька років збереження свого здоров’я працівники ЮУАЕС довіряють перевіреним часом компаніям: «Страхова Група «ТАС»,  СК «Альфа страхування», СК «Євроінс Україна», СК «PZU Україна».  Минулого року медичні поліси придбали 4895 (71,8 %) працівників енергокомплексу, скористались ними 72 % застрахованих. Узагальнений аналіз витрат страхових компаній по ДМС такий:

- надання амбулаторно-поліклінічної допомоги - 57 %;

- лікування в стаціонарі – 25 %;

- стоматологічна допомога – 4 %;

- швидка медична допомога – 1,4 %;

- відшкодування витрат на лікування в інших ЛПЗ – 12,6 %.

У разі дороговартісного лікування важких захворювань, які не покривались лімітами, передбаченими у договорах ДМС, застрахованим працівникам надавалась матеріальна допомога на лікування за рахунок коштів адміністрації (1 млн 200 тис. грн), профкому ВП ЮУАЕС і профкому ДП «НАЕК «Енергоатом» (разом 2 млн 263 тис. 547 грн).

У 2020 році за ініціативи ППО ДП «НАЕК «Енергоатом» та дієвої підтримки виконавчої дирекції з персоналу ДП «НАЕК «Енергоатом» досвід ЮУАЕС щодо медичного страхування було вирішено поширити в рамках енергокомпанії. Ухвалене спільне рішення № 2097 від 25.11.2019 «Про організацію у ДП «НАЕК «Енергоатом» ДМС на 2020 рік на умовах компенсації (повної/часткової) страхового платежу роботодавцем шляхом надання матеріальної допомоги». Розмір матеріальної допомоги визначений на рівні страхового внеску, але не більше 7 тис. грн на рік. Це майже стовідсоткова  компенсація  річного страхового платежу, що, беззперечно,  стало суттєвим покращенням умов страхування для персоналу.

Нові підходи до організації ДМС у ДП НАЕК «Енергоатом» дозволили  збільшити процент застрахованих у ВП ЮУАЕС з 71,8 % до 90,3 %. Майже 93 % працівників, які уклали договори ДМС на 2020 рік, обрали елітні (з великим страховим покриттям) програми страхування, що теж є дуже позитивним моментом. У попередні роки за такими програмами страхувались не більше 10 % працівників.

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Лідером з надання послуг у сегменті медичного страхування на 2020 рік стала страхова компанії «ТАС» -  її обрали майже 50 % застрахованих, три інші компанії: СК «Альфа страхування», СК «Євроінс Україна», СК «PZU Україна» набрали приблизно рівну кількість клієнтів - по 16-18 %. Додатковим бонусом для працівників АЕС є надана СК можливість застрахувати членів сім’ї на умовах корпоративного страхування.  Цим скористалось 1250 членів сімей працівників ЮУАЕС.

«Медстрахування  – це  свого роду рятувальний круг на випадок серйозного захворювання. Фінансування витрат з різних джерел: страхової компанії, матеріальної допомоги від профкому і адміністрації, власник коштів працівника дозволить забезпечити найефективніше лікування. З запровадженням в НАЕК «Енергоатом» системного підходу до медичного страхування, показники трудового довголіття та збереження здоров’я кадрового ресурсу значно покращаться», - переконана начальник відділу охорони здоров’я ЮУАЕС Галина Хмілєвська.

Джерело: yu.mk.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости