Политика | 3 Ноября, 2022

МАГАТЕ не знайшли в Україні ознак розробки «брудної бомби»

Свежие новости: МАГАТЕ не знайшли в Україні ознак розробки «брудної бомби»

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) завершило свою перевірку у трьох містах України на прохання уряду України. Генеральний директор Рафаель Гроссі заявив, що організація не знайшла свідчень створення так званої «брудної бомби».

Про це йдеться у заяві МАГАТЕ.

Як відомо, після того, як Росія звинуватила Україну в розробці так званої «брудної бомби» Україна відправила МАГАТЕ запит надіслати групу інспекторів.

МАГАТІ перевірили три підприємства – Інститут ядерних досліджень у Києві, Східний гірничо-збагачувальний комбінат у Жовтих Водах та « Південний машинобудівний завод » імені Макарова у Дніпрі.

« За останні кілька днів інспектори змогли виконати всі заходи, які планувало провести МАГАТЕ, та отримали безперешкодний доступ до місць. На підставі оцінки наявних на сьогоднішній день результатів та інформації, наданої Україною, Агентство не виявило жодних ознак незаявленої ядерної діяльності та матеріалів у місцях розташування » , - сказано у заяві МАГАТЕ.

Інспектори також відібрали зразки довкілля для аналізу у лабораторіях МАГАТЕ.

« Наша технічна та наукова оцінка результатів, яку ми провели, не показала жодних ознак незаявленої ядерної діяльності та матеріалів у цих трьох місцях. Крім того, якнайшвидше ми повідомимо про результати відбору проб навколишнього середовища », - сказав Гроссі.

Генеральний директор наголосив, що МАГАТЕ залишається готовим далі працювати в Україні, щоб перевірити відсутність незаявленої діяльності та матеріалів і таким чином запобігти будь-якому зловживанню такими матеріалами.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости