Политика | 3 Ноября, 2022

Рада дозволила українським військовослужбовцям брати 10 днів відпустки під час воєнного стану

Свежие новости: Рада дозволила українським військовослужбовцям брати 10 днів відпустки під час воєнного стану

Верховна Рада прийняла за основу проект змін до закону «Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей» щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану. За проголосували 330 депутатів.

Про це у Telegram повідомив депутат Ярослав Железняк.

Він передбачає можливість надання військовослужбовцям під час дії воєнного стану відпустки із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більше 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту закону, під час військового стану військовослужбовцям можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин тривалістю не більше ніж 10 календарних днів.

«Водночас, на практиці існує набагато більше випадків, коли присутність військовослужбовця в сім'ї необхідна, і, навпаки, коли можливість побачити сім'ю, рідна важлива для військовослужбовця, особливо під час дії військового становища, ведення військових (бойових) дій», - говориться у документі.

Законопроект остаточно буде розглянуто у другому читанні.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости