Политика | Николаев, 30 Октября, 2022

Луков вважає, що після війни в Миколаєві треба відновити підірваний пам'ятник загиблим правоохоронцям

Свежие новости: Луков вважає, що після війни в Миколаєві треба відновити підірваний пам'ятник загиблим правоохоронцям

Перший заступник миколаївського міського голови Віталій Луков вважає, що після закінченя війни необхідно відновити в місті пам'ятник загиблим правоохоронцям замість пам’ятника загиблим міліціонерам, який 19 жовтня підірвали невідомі під час комендантської години.

Про це він заявив в інтерв'ю ТРК «НІС-ТВ».

— Після війни місце, де вшановуватимуть загиблих правоохоронців, відновлять. Це не буде у тій формі, якій було, це однозначно. Але місце подяки правоохоронцям, які віддали своє життя, виконуючи свої обов’язки, таке місце має бути в Миколаєві, - заявив Віталій Луков.

Ведучий відмітив, що на перетині вулиці Соборної та Адмірала Макарова є меморіальна дошка загиблим міліціонерам, які у 90-ті зупинили бандита з гранатою та загинули під час виконання завдання і поцікавився, чи можливо використовувати це місце у вищезазначених цілях.

Луков відповів, що все може бути, однак підкреслив, що меморіальна дошка встановлена конкретним людям, які скоїли подвиг і це місце-пошани саме їм, а є загалом правоохоронці, які загинули під час цієї війни.

— Це не повинен бути пам’ятник правоохоронній системі, це повинен бути пам’ятник людині – частині цієї системи, яка зберегла свою гідність і віддала своє життя, - додав він.

Що стосується інших пам’ятників, які є символами тоталітарних епох, то Луков вважає, що їню подальшу долю необхідно вирішувати у межах закону.

— У нас є Інститут національної пам’яті. Є загальні ідеологія країни. Вона повинна бути. Ми повинні розуміти ті цінності, які важливі саме для нас. Не тільки для українців, а для народів України, людей, які тут проживають, які визначилися і тут проживають. Те що більшість миколаївців виросли з поняттям, що якщо б не було Потьомкіна, то не було б Миколаєва, і до цього нічого не було. Ми маємо говорити, що це не зовсім так, або зовсім не так, або так це було і ми це визнаємо і з цим живемо і робимо висновки. Давайте візьмемо Львів, вони згадують найкращі свої часи під час Австрійської окупації. Чому це сприймається нормально? Це було окупацією. Ось тут буде видно мудрість нашого народу і держави, як силового сектору народу, яка має забезпечити виконання закону на території країни, - резюмував він.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости