Политика | 30 Октября, 2022

«Реально – хворі люди»: Зеленський про рф

Свежие новости: «Реально – хворі люди»: Зеленський про рф

Президент України Володимир Зеленський прокоментував спроби рф звести наклеп на зернову ініціативу та звинуватити її в причетності до вибухів на базі російського флоту.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

Нагадаємо, что в рф заявили, що російський флот нібито атакували безпілотники, які випустили із суден, що везли зерно з України.

Зеленський зазначив, що російська блокада призведе до дефіциту продовольства та голоду в країнах Африки та Азії.

- Що світ почув? Що нібито хтось із зерновоза запускає дрони... Спочатку вони говорили про «бойових птахів», потім – про «бойових комах», тепер – «бойове зерно»... Пшениця-вбивця, від якої тонуть російські адмірали. Ну що можна сказати? Реально – хворі люди. Але ці хворі люди знову ставлять світ на межу жорсткої продовольчої кризи, - сказав Зеленський.

Він нагадав, що Україна зі свого боку зробить усе, щоб експортна зернова ініціатива працювала й надалі.

- Звичайно, партнери намагаються переконати державу-терориста трохи збавити оберти в шантажі. Але чи реалістично це? Поки що факти вказують на те, що керівництво росії більше зацікавлене у загостренні продовольчої кризи, ніж у виконанні підписаних документів. І це, до речі, відповідь усім тим, хто каже про переговори з росією. Зерновий коридор – це дуже конкретний приклад. Там зараз 218 доказів, що росія не хоче жодних справжніх угод. 218 суден, які очікують можливості везти продовольство за експортними контрактами або зайти в українські порти. Тиждень за тижнем росія гальмувала зерновий коридор попри свої ж обіцянки партнерам і тепер заблокувала його повністю, - зазначив Президент.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты