Политика | 16 Августа, 2022

«Нас би захопили за три дні»: Зеленський пояснив, чому влада не попередила українців про вторгнення росії

Свежие новости: «Нас би захопили за три дні»: Зеленський пояснив, чому влада не попередила українців про вторгнення росії

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якби влада попередила українців про вторгнення Росії раніше, то окупанти захопили б Україну за три дні.

Про це Зеленський розповів у інтерв'ю WP.

«Якби ми це повідомили (що Росія готує вторгнення – ред.) - а цього хотіли деякі люди, яких я не називатиму, - тоді я б втрачав 7 мільярдів доларів на місяць, починаючи з жовтня минулого року, і в той момент, коли росіяни справді атакували, вони б нас захопили за три дні. Я не говорю, чия це була ідея, але в цілому наше внутрішнє почуття було вірним: якщо ми посіємо хаос серед людей перед вторгненням, росіяни нас зжеруть. Тому що під час хаосу люди тікають із країни», - сказав він.

За словами Зеленського, коли почалося вторгнення – українська влада була сильною, незважаючи на те, що певна частина людей виїхала.

«Але більшість залишилася тут, воювала за свої будинки. І як би цинічно це не звучало, але це люди, котрі все зупинили», - додав він.

«Одна річ, коли хаос контрольований і це воєнний час – ти керуєш державою по-іншому. Ви можете відкрити кордон, закрити кордон, атакувати, відступати, захищатись. Ви можете взяти під контроль свою інфраструктуру. І зовсім інша ситуація, коли у вас немає військової ситуації чи надзвичайного режиму, а у вас є держава, якою керує величезна кількість різних чиновників та інституцій. А мінус 7 мільярдів доларів у місяць навіть без зброї – це вже велика війна нашій країні».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты