Политика | 3 Июня, 2023

Кулеба розкритикував Захід, який не ввів санкції проти російських виробників ракет

Свежие новости: Кулеба розкритикував Захід, який не ввів санкції проти російських виробників ракет

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що якщо прогрес у запровадженні санкцій проти російських виробників ракет і дронів буде таким самим повільним, то “доведеться вивести відвертість цієї публічної розмови на ще більш високий рівень” з конкретними країнами.

- Ми працювали на всіх майданчиках, закликали, передавали списки із 36 компаній російського ВПК. То був листопад. З того списку, що ми просили ввести, відверто скажу лише мала частина компаній потрапила під санкції. Що ми бачимо? Безперервні ракетні атаки та атаки дронами, - заявив міністр.

- І нехай тоді колеги публічно пояснюють своїм громадянам, українцям, у чому проблема застосувати санкції проти російського заводу, який виробляє ракети, якими вбивають українців.

Він наголосив, що російська індустрія ракетного терору має бути зупинена. Глава МЗС зазначив, що це збереже життя українців, а також гроші українських партнерів, які допомагають постачанням ракет та систем ППО.

- Я не розумію, чому 7 місяців такий повільний прогрес. Хто і що втрачає, цікаво буде почути, які бізнес чи інтереси політичні перебувають під загрозою від запровадження санкцій проти оборонних підприємств, які виробляють ракети та дрони, - сказав глава відомства.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости