Политика | 4 Августа, 2022

Кучма заявив, що не вірить у швидке завершення війни

Свежие новости: Кучма заявив, що не вірить у швидке завершення війни

Війна України проти Росії швидко не закінчиться, на її тривалість впливатимуть низка факторів. Свою оцінку бойовим діям дав другий президент України Леонід Кучма в інтерв'ю BBС-Україна

"Передусім – не треба розраховувати на те, що ось-ось помре Путін. Що санкції ось-ось економічно вб'ють Росію. Що російський обиватель раптом прозріє і вийде на антивоєнний протест. Нічого такого не буде. Україна має боротися і вирішити все на полі бою... Не думаю, що війна скоро закінчиться. Те, як Путін наче в гарячці збирає по в'язницях армію, а по східних автократіях – зброю, свідчить про те, що він все ще хоче вигризти якусь "перемогу", - каже Кучма.

Він зазначив, що в цивілізованому світі у конфліктах зазвичай намагаються шукати рішення win-win – коли в тій чи іншій мірі перемагають усі, і немає тих, хто програв "начисто". Але це не випадок України та Росії, оскільки після всього скоєного росіянами зла Україна не піде на жодні компроміси.

За словами Кучми, зараз Україна розраховує на збільшення поставок західної зброї, а Росія – на подальшу мобілізацію та перехід економіки на військові рейки.

Екс-президент вважає, що на хід і тривалість війни впливатиме результат контрнаступу ЗСУ на півдні та звільнення Херсона, наближення холодного періоду без поставок російського газу, перспектива політичних криз та виборів на Заході, а також "неготовність "пересічного європейця" втрачати в рівні комфорту та добробуту".

Також Кучма не вірить, що РФ може застосувати стратегічну ядерну зброю. При цьому він не виключає, що Кремль може застосувати тактичну ядерну зброю.

На питання, чи стоїть мир на порозі Третьої світової і чи може Росія напасти на Литву чи Польщу, Кучма відповів:

"Коли Гітлер напав на Польщу, ніхто ще не знав, що це вже йде світова війна. Залежно від того, як Україна відіб'є агресію – чи Третьої світової вдасться уникнути, чи вона вже йде. Якщо ми встоїмо – ​​Путін далі не піде. Якщо ні – боюся, що "далі буде". Але ми встоїмо".

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости