Криминал | 28 Июля, 2022

Контррозвідка СБУ і НАБУ затримали керівника охорони нардепа Деркача, який допомагав окупантам готовити штурм Києва

Свежие новости: Контррозвідка СБУ і НАБУ затримали керівника охорони нардепа Деркача, який допомагав окупантам готовити штурм Києва

Співробітники контррозвідки СБУ та детективи НАБУ затримали керівника особистої охорони одного з народних депутатів України.

Про це повідомили в пресцентрі Служби безпеки України.

За даними Служби безпеки, фігурант був наближеним до чинного депутата-втікача, якого СБУ вважає причетним до роботи на російські спецслужби. Зокрема, цей депутат курував створення низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України.

Зазначимо, що СБУ не називає ім’я депутата, але таку підозру висували Андрію Деркачу, який по інформації слідства очолював одну із агентурних мереж Головного управління Генштабу рф (відомого як ГРУ), яка мала допомагати ворогові в захопленні України.

У керівника особистої охорони правоохоронці виявили та вилучили матеріали, які свідчать про тривалу підривну діяльність із боку чинного нардепа проти України, його сталі зв’язки з представниками держави-агресора та колаборантами.

Після детального вивчення та аналізу виявлених речей і документів діям народного обранця та його спільників нададуть належну правову оцінку.

В НАБУ додали, що за результатами серії обшуків правоохоронці виявили та вилучили матеріали, які свідчать про тривалу підривну діяльність зі сторони чинного нардепа проти України, його сталі зв’язки з представниками держави-агресора та колаборантами. Також вилучили готівкою 200 тисяч гривень, 49 тисяч євро, 11,5 тисячі доларів США.

Також під час обшуків у справі можливої державної зради нардепа, окрім незаконних боєприпасів, детективи НАБУ знайшли й інші цікаві речі – книжки проросійського змісту.

Наразі затриманому готується повідомлення про підозру за ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники Департаменту контррозвідки СБУ у співпраці з детективами НАБУ за процесуального керівництва САП.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости