Криминал | 27 Июля, 2022

ДБР затримало одного з підлеглих Кличко за систематичний «збір данини» з перевізників

Свежие новости: ДБР затримало одного з підлеглих Кличко за систематичний «збір данини» з перевізників

Працівники ДБР затримали одного із заступників начальника департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації, який систематично брав хабарі від приватних автобусних перевізників столиці.

Про це йде мова у повідомленні відомства.

Чиновник КМДА шантажував столичних перевізників перешкодами у роботі, якщо ті не будуть сплачувати данину. Посадовець розробив схему, за якою перевізники мали сплачувати щоденну фіксовану плату з кожного із сотень автобусів, які виходили на рейс у Києві.

У посередники він взяв свого близького друга, який очолював одне з державних підприємств столиці.

«Задокументовано, що чиновник вимагав від співвласника трьох київських підприємств, які здійснювали автобусні перевезення пасажирів, 100 тисяч доларів США за безперешкодну підприємницьку діяльність та ще 120 тисяч американських доларів - за продовження 4 договорів на перевезення пасажирів. При цьому, відповідно до умов воєнного стану, київська влада мала автоматично продовжити дію цих договорів до кінця війни», - йде мова у повідмоленні.

Для того, аби підприємець швидше ухвалив «правильне рішення», зловмисники постійно тиснули на нього, проводили позапланові перевірки підприємств щодо дотримання умов договорів та правил перевезення пасажирів, складали акти про штучні порушення.

До початку російської агресії перевізник вже «сплачував» данину посадовцю, що також задокументовано працівниками ДБР. Постійний тиск чиновників сприяв підвищенню тарифів на перевезення для громадян, що своєю чергою збільшувало соціальне навантаження на мешканців столиці.

ДБР затримало високопосадовця та його спільника «на гарячому» під час одержання чергового хабаря у сумі 220 тисяч доларів США.

У межах розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Карається позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна), тривають першочергові слідчі дії. Проведено 8 обшуків, у тому числі у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжного заходу. Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты