Политика | 14 Декабря, 2023

Конгрес США пішов на канікули, не затвердивши допомоги Україні

Свежие новости: Конгрес США пішов на канікули, не затвердивши допомоги Україні

Спікер Палати представників Майк Джонсон не підтримав пропозицію лідера демократів у Сенаті Чака Шумера про продовження на тиждень роботи обох палат Конгресу США щодо прийняття додаткового фінансування для України перед Різдвом. В адміністрації Джо Байдена такого рішення не вітають.

Про це на брифінгу заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

«Як ви чули вчора від президента, американський народ не відволікатиметься від України та її боротьби за свободу проти тиранії. Проте за словами спікера Джонсона, Палата представників завершить свою роботу завтра – без узгодження питань кордону, без фінансування Ізраїлю, без фінансування насущних потреб для України», – сказала вона.

За її словами, такий крок лише заохочує потенційних агресорів у глобальному масштабі, оскільки за діями американського Конгресу спостерігають у Москві, Пекіні та Тегерані.

«Республіканці з Палати представників не повинні повертатися додому на свята, коли потрібно зробити життєво важливі кроки щодо безпеки Сполучених Штатів та світу», - висловилася Карін Жан-П'єр.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости