Политика | Николаев, 2 Июля, 2023

Командувач ВМС про загибель миколаївського Героя України

Свежие новости: Командувач ВМС про загибель миколаївського Героя України

Під час операції зі звільнення острова Зміїний окупанти атакували пошуково-рятувальний вертоліт, яким керував миколаївський Герой України Ігор Бедзай. росіяни спеціально атакували рятувальний вертоліт, який не зміг би їм відповісти вогнем.

Про це розповів командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа, повідомляє Армія Inform.

- Ви знаєте, що у ході операції зі звільнення Зміїного загинув Герой України полковник Ігор Бедзай. З його загибеллю взагалі пов’язана історія, яка ще раз відкриває нам обличчя ворога. Адже льотчик, який збив вертоліт нашого Героя України, отримав за цей злочин героя росії. При цьому український вертоліт був пошуково-рятувальний, і росіянин бачив, що він призначений для рятувальних дій. Але все одно почав полювання на нього, добре розуміючи, що йому ніхто не відповість. Завдяки майстерності полковника Бедзая ані з першого, ані з другого заходу ворог не зумів збити наш вертоліт. І тоді противник застосував ракетну зброю. Полковник Бедзай намагався зберегти екіпаж та машину, спробував вийти і з-під третього удару, але, на жаль, не судилося…

- Таким є обличчя ворога, який знущається з цивільних людей, ґвалтує наших жінок, вбиває дітей. Так само він поводить себе і в повітрі. Цю потвору просто потрібно знищувати, бо вона не має нічого людського, - вважає віцеадмірал.

Нагадаємо, що уродженець Миколаєва Бедзай був заступником командувача з авіації та старшим інспектором-льотчиком Командування ВМС. Він завжди вилітав на виконання надскладних завдань. Так сталося і 7 травня 2022 року, коли він замінив собою в екіпажі молодого пілота, в якого в лютому народилася дитина. Під час здійснення пошуково-рятувальних заходів у районі гирла річки Дунай завдяки філігранній майстерності Ігоря Бедзая, після двох пострілів гарматою з ворожого винищувача Су-30, вертольоту вдалося вийти з-під удару. Проте випущена з цього ж літака керована ракета Р-73 уразила Мі-14 і він із п’ятьма українськими військовими на борту впав на території Одеської області.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты