Политика | Вознесенск, 31 Октября, 2018

Нове звернення Вознесенського міського голови до громади щодо пільгових перевезень по місту

Свежие новости: Нове звернення Вознесенського міського голови до громади щодо пільгових перевезень по місту

На офіційному сайті Вознесенська сьогодні було опубліковано нове звернення міського голови Віталія Лукова щодо складної ситуації з перевезеннями.

Шановні вознесенці! У зв’язку з ситуацією, яка склалася внаслідок тимчасового припинення дії «Картки вознесенця» у міському транспорті, що призвело до втрати пільг пенсіонерами, змушений звертатися до вас максимально публічно, залучаючи при цьому всі засоби масової інформації, аби роз’яснити позицію міської влади з цього питання.

Протягом останніх шести місяців міська влада неодноразово зверталася з листами до державних правоохоронних органів щодо забезпечення верховенства права в пасажирських перевезеннях на території нашої громади. Вознесенськ – одне з небагатьох міст України, яке стало прикладом не тільки раціонального використання бюджетних коштів у пасажирських перевезеннях, а, в першу чергу, захищеності прав пенсіонерів та дітей шкільного віку завдяки відповідним рішенням на місцевому рівні. Без приниження людської гідності вознесенський пенсіонер мав суттєві знижки на будь-якому міському маршруті, а діти шкільного віку – щомісячну знижку у разі придбання місячного проїзного квитка за «карткою».

Станом на 25 жовтня 2018 року функціонування «Картки вознесенця» у міському пасажирському транспорті було припинено за ініціативи перевізника, що і стало причиною призупинення пільг для пенсіонерів. Але я впевнений в тому, що це рішення є тимчасовим. Тому прошу власників «картки» не зважати на заклики деяких водіїв та обов’язково зберегти її до повного відновлення функціонування системи пільг у міському пасажирському транспорті. «Картка вознесенця» - це не власність автоперевізників, це - ваша власність. Крім того, що вона була виготовлена за кошти європейського проекту міською владою, вона має ще й суттєве значення для отримання медичних послуг та знижок на ціни в деяких магазинах та аптеках.

Вчора моє звернення про забезпечення легальних перевезень вже розміщено в соціальних інтернет-мережах. Можливо, комусь, кого не зачіпає тема пільг при перевезенні, воно буде здаватися неконкретним. Дійсно, воно спрямоване до безпосередніх учасників конфлікту. Зараз через офіційний інтернет-портал звертаюся повторно до керівництва та колективу законних перевізників – ТДВ «Вознесенськавтотранс» та ФОП «Піпія»:

«Шановні земляки! Нинішнє припинення вами пільгового перевезення дає лише більші шанси до беззаконня на території міста. Прошу вас повернутися до договірних стосунків, котрі прописані відповідно до рішення виконавчого комітету та мають забезпечити безперебійне пільгове перевезення. Таким чином ви підтвердите вашу готовність працювати в правовому полі. Зі свого боку запевняю вас, що робота міської влади з питань організації легальних пасажирських перевезень не припиняється. Усіма можливими законними методами ми будемо продовжувати звертати максимальну увагу до цієї проблеми правоохоронних та інших державних органів, які мають виконати певні дії та прийняти рішення відповідно до чинного законодавства України. Вознесенські діти та пенсіонери не винні та не мають страждати через недосконалість законодавства в галузі пасажирських перевезень та неправові дії деяких підприємців. Впевнений, що для відновлення права в сфері перевезень на території міста мають об’єднатися легальні перевізники разом з міською владою, як законним представником усієї громади, щоб спільно зупинити нелегальні перевезення, але пройти цей шлях лише в рамках законів- іншої перспективи немає. У разі відсутності порозуміння між нами - легальними перевізниками та виконавчими органами влади - можливий вихід із ситуації, що склалася, відповідно до законодавства – це розірвання всіх договорів про співпрацю та оголошення нового конкурсу. Але від цього програють всі, в тому числі не тільки ви, перевізники, а й кожен вознесенець, який користується міським пасажирським транспортом. Тож маю надію, що це звернення не залишиться без вашої уваги та уваги громади, а верховенство права у нашому міста все ж таки переможе.»

Підкреслюю: міська влада не приймала жодного рішення про припинення дії «картки» для отримання певних пільг. Те, що зараз тимчасово втрачено, обов’язково буде повернуто.

Міський голова Віталій Луков

Нагадаємо, 25 жовтня Віталій Луков звернувся до мешканців щодо призупинення проїзду за картою вознесенця для пенсіонерів. Учора, 30 жовтня, мер опублікував відеозвернення до керівництва та працівників ТДВ "Вознесенськавтотранс".

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты