Общество | Николаев, 12 Июля, 2019

Колектив Миколаївської обласної дитячої інфекційної лікарні звернувся до виконкому міської ради

Свежие новости: Колектив Миколаївської обласної дитячої інфекційної лікарні звернувся до виконкому міської ради

У п’ятницю, 12 липня, до членів виконкому міської ради звернувся представник колективу Миколаївської дитячої обласної інфекційної лікарні з проханням знайти нове приміщення для розташування медичного закладу.

Як відомо, у квітні 2019 року її екстрено закрили через аварійний стан. Попередньо, причиною руйнування стала зміна рівня ґрунтових вод. Тоді маленьких пацієнтів перевели в обласну інфекційну лікарню, в міську дитячу лікарню №2, та в обласну дитячу клінічну лікарню. Планувалося, що лікарів також переведуть в зазначені заклади разом зі своїми пацієнтами. 

- Однак на сьогоднішній день частина лікарів не працюють і чекають вдома. Миколаївська облдержадміністрація зі свого боку запропонувала об'єднання двох лікарень - дитячої та дорослої, а також скорочення койко-місць. Ми вважаємо такий крок неприпустимим, адже передбачити кількість хворих неможливо. Це засвідчили випадки у с. Коблеве. Оскільки ОДА повідомила, що у них на балансі немає підходящих вільних приміщень, колектив Миколаївської дитячої обласної інфекційної лікарні звертається до членів виконкому сприяти у вирішенні питання, зокрема розглянути можливість винайти придатне місце для розташування медзакладу, - сказав представник лікарні.

Він також зауважив, що у дорослій інфекційній лікарні відсутні відповідні умови для перебування маленьких дітей. 

- Біля 70% маленьких пацієнтів, які проходять лікування в обласній інфекційній лікарні, - жителі м.Миколаєва. Тому питання актуальне для всіх, - додав представник медзакладу.

Начальник управління комунального майна Мкртич Мкртчян поінформував, що місця, яке б відповідало усім санітарним вимогам для перебування там хворих у комунальній власності немає.

Міський голова Олександр Сєнкевич надав доручення управлінню комунального майнаопрацювати питання,  а також ініціював проведення спільної робочої наради за участі свого профільного заступника, колективу лікарні, представників обласного та міського управлінь охорони здоров'я, членів виконкому.

- Усі питання, пов'язані з медичною сферою, є для нас важливими. Особливо, що стосується працевлаштування лікарів. Всім відомо, що нам їх сьогодні не вистачає. Тож будемо розбиратися з цією проблемою і знаходити оптимальні варіанти її вирішення, - резюмував мер.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости