Криминал | 1 Февраля, 2024

Кожне третє яйце повернули постачальникам: результати перевірок продуктів для ЗСУ

Свежие новости: Кожне третє яйце повернули постачальникам: результати перевірок продуктів для ЗСУ

Інспектори при Міноборони та військових частинах перевірили за останній рік 39 тисяч тонн консервів для ЗСУ, 14% з них виявилися неякісними. Також за наслідками перевірок постачальникам повернули близько 30% яєць.

Про це  заявив член Комісії з питань комунікацій, кадрової роботи та експертних обговорень Геннадій Кривошея під час звіту про діяльність Громадської антикорупційної ради при Міноборони у середу, 31 січня.

За його словами, перевіряють усю консервацію, яка постачається для ЗСУ — м'ясо, рибу, каші, сухпайки тощо. Крім цього, під час перевірок продуктів часто виявляють неякісні олії, фрукти тощо.

Деякі постачальники іноді не надають сертифікати якості, через що постачання продуктів військовим затримуються.

Кривошея додав, що завдяки втручанню членів Громадської ради вдалося налагодити роботу лабораторій, які перевіряють якість продуктів для військових.

Також було збільшено кількість інспекторів, які здійснюють перевірку.

19 січня у Міноборони повідомили, що провели перевірку складів деяких військових частин на сході України через скарги бійців на якість харчування. Виявилося, що якість продуктів не відповідає нормам.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости