Политика | Николаев, 14 Марта, 2023

Кім розповів як на початку війни окупанти намагалися підкупити його, депутатів та чиновників з Миколаївщини

Свежие новости: Кім розповів як на початку війни окупанти намагалися підкупити його, депутатів та чиновників з Миколаївщини

Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів, як на початку війни окупанти та їх прихильники дистанційно намагалися підкупити чиновників та депутатів Миколаївщини грошима, пропозиціями залишитись у владі.

Про це він розповів у програмі «Міст».

– На початку пропонували пару мільйонів за те, що я три дні не буду брати телефон, піду забухаю. На жаль не хотіли вперед платити – я би взяв гроші та й кинув їх. … Я хотів налагодити зв'язок, щоби їх теж посмикати, Служба в курсі, але дзвінок був прямий, – сказав Кім про намагання вплинути на нього.

По словам Кіма, йому телефонували «якісь фесики дешеві» (мабуть мова йде про працівників ФСБ рф).

Також повідомлення розсилалися і депутатам, чиновникам різних рівнів.

– Були розіслані депутатам обласної, ну, майже всім депутатам міської, обласної ради, різним чиновникам СМСки. Причому вони були адресні: ім'я, прізвища. Вони знали базу мали. Різного роду пропозиції, там три –п’ять різних пропозицій. 90 відсотків людей прийшли і показали мені, просто заспамили телефон: що ось мені пропонують, що ми робимо. Я почав спочатку хотів, що давайте йому щось там, щось придумати хотів. Потім зрозумів, що це просто розсилка безтолкова, телефони там плюс-мінус однакові було на кого виходити, тому намагалися зробити так. Намагалися присилати на переговори. Це початок війни і це не спрацювало – вони зрозуміли і дуже швидко про це забули, – розповів начальник Миколаївської ОВА.

По словам Кіма, частіше окупанти пропонували зберегти свої посади.

– Більш за все пропонували людям залишитися на посадах та промоушен у майбутньому «уряді». Але я таких не знаю, крім одного депутата, який збіг (втік, - ред.), що приймав ці пропозиції. Я вам скажу навіть більше, там, наприклад, по Очакову, то меру теж така пропозиція була і він мені казав. Він погоджував, що отримав таке повідомлення, тому там мер на комунікації, – зазначив Віталій Кім.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости