Политика | 25 Октября, 2023

Британська розвідка назвала вирішальний фактор у боях на лівобережжі Херсонської області

Свежие новости: Британська розвідка назвала вирішальний фактор у боях на лівобережжі Херсонської області

Вирішальним фактором у боях за лівий берег Херсонської області є здатність військових до інтенсивного використання артилерії.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії.

У відомстві зазначили, що протягом останнього тижня активізувалися бої довкола берегів нижньої течії Дніпра.

«Україна надала більший пріоритет операціям у цьому секторі, створюючи невеликі плацдарми на східному березі, який вона контролює з літа. Росія, ймовірно, була попереджена про можливість атак через річку, оскільки вона вивела свої війська із західного берега 12 місяців тому», - додають у розвідці.

Там зазначають, що територія перебуває під контролем новоствореної 18-ї загальновійськової армії після того, як деякі з підрозділів, що раніше знаходилися в цьому районі, були перекинуті на Оріхівський напрямок на схід.

«Вирішальним фактором майже напевно є здатність військових вести точний, інтенсивний артилерійський вогонь. Перші ознаки вказують на те, що Росія зберегла значний артилерійський потенціал у межах досяжності річки», - зазначають у Міноборони Британії.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости