Политика | 1 Июля, 2023

Кабмін призначив Олену Думу на посаду голови АРМА

Свежие новости: Кабмін призначив Олену Думу на посаду голови АРМА

Думу звинувачують у звʼязках з людьми, яких підозрюють у державній зраді та звʼязках з Росією.

Кабінет міністрів призначив Олену Думу на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами під час засідання, яке відбулось у пʼятницю, 30 червня.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Перед призначенням Дума набрала на відкритому голосуванні необхідні шість голосів від членів конкурсної комісії.

Після голосування багато громадських організацій висловили невдоволення, зокрема Центр протидії корупції та Transparency International Україна. Пізніше один з членів комісій відірвав свій голос за Думу.

Активісти та громадські організації звинувачують думу в тому, що вона має звʼязки з особами, яких підозрюють у державній зраді та звʼязках з Росією. Також серед претензій до Думи відзначається, що вона не має досвіду роботи з кримінальною юстицією.

Крім того, Олена Дума у 2012 році брала участь у пресконференції з Семом Кісліним, фінансовим донором Рудольфа Джуліані, тобто “брала безпосередню участь у спробах дискредитації своєї країни та нинішнього президента США” Джо Байдена.

Сама Дума відкидає будь-які звинувачення.

Також результати голосування на посаду АРМА прокоментували у Великій сімці.

“G7 уважно стежила за процесом призначення голови ARMA та зауважила занепокоєність громадянського суспільства щодо вжитих процедур. Важливо дотримуватись належних процедур, щоб зміцнити довіру до ARMA”, – йдеться в повідомленні послів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты