Политика | 1 Июля, 2023

«Мене хоче вбити тільки росія, а путіна - весь світ», - Зеленський

Свежие новости: «Мене хоче вбити тільки росія, а путіна - весь світ», - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для його життя не існує такої великої загрози, як, наприклад, для життя російського диктатора путіна.

Про це повідомляють журналісти El Mundo, які розпитали президента.

На запитання про те, як це - бути найнебезпечнішою людиною у світі наразі, Зеленський сказав, що цим місцем йому поступається путін.

- Найбільшої небезпеки зазнають наші солдати на передовій. Кожну секунду. Там постійно вибухають бомби. Я був там кілька разів і знаю, що там відбувається. Я скажу вам, що путіну зараз загрожує більша небезпека, ніж мені. Є більше людей, які хочуть його вбити, - каже президент.

журналісти попросили Зеленського оцінити рівень небезпеки на ЗАЕС від 1 до 10.

- Ситуація на ЗАЕС дуже складна, але за шкалою від 1 до 10, чи зможете ви оцінити рівень божевілля володимира путіна? Фактом є те, що станція замінована, і Агентство з атомної енергії підтверджує це. Нашій розвідці відомо, що існують російські плани спровокувати витік радіоактивних речовин на заводі. Якщо ми зможемо домогтися передачі контролю МАГАТЕ, вони підірвуть завод дистанційно, тому що їм потрібно виграти час, щоб набрати і побудувати ще більше зброї, а потім знову спробувати стерти нас з лиця землі, - стверджує президент.

Зеленський не став називати цифру загиблих українських героїв, але нагадав про те, якою ціною нам дається кожен сантиметр нашої землі.

- Головний двигун - це наші збройні сили, і вони просуваються вперед щодня. Що б я вважав за краще: щоб це тривало два місяці і загинули тисячі людей чи чотири місяці і загинуло менше людей? Людське життя - це найголовніше, - сказав Зеленський.

Журналісти уточнили, що варто очікувати НАТО від України.

- Ні в кого немає нашого досвіду. Ми, з нашою великою армією, можемо допомогти їм захистити свої кордони. Без України НАТО буде неповним. Є країни, які не впевнені, чи входять вони до НАТО, але ми впевнені на 100 відсотків, - ствердив президент.

Підсумував Володимир Зеленський тим, що подякував Іспанії за допомогу Україні.

- Іспанія дивиться на нас як на рівну країну і довіряє нам. Не слухайте російську пропаганду. Ми дуже схожі, ми хочемо свободи і жити, як ви. Для цього ми повинні виграти війну. Ми нормальні люди, які просто хочуть жити в мирі. Ми ніколи не забудемо допомогу іспанців у найважчі моменти, - підсумував президент України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости