Политика | 13 Сентября, 2022

Кабмін погодив Держбюджет України на 2023 рік

Свежие новости: Кабмін погодив Держбюджет України на 2023 рік

Кабінет Міністрів схвалив проект Державного бюджету України на 2023 рік, тепер він спрямовується на розгляд Верховної Ради.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко у Facebook.

«Держбюджет-2023 - це бюджет країни, яка стане сильнішою, зміцнить свою обороноздатність, зможе відновлюватися після завданих збитків через російську збройну агресію, а також піклуватися про громадян, які її потребують», - написав Марченко.

Прем'єр-міністр Денис Шмігаль зазначив, що проект бюджету, який Уряд представляє до Верховної Ради, — це консервативний середньопесимістичний розрахунок, оскільки цього року Україна живе в ситуації, коли бюджет переглядається щомісяця залежно від першочергових потреб фінансування: «Наступний рік, за принаймні, його початок відбуватиметься за аналогічним сценарієм».

Деталі проекту Державного бюджету:

- Витрати на безпеку та оборону зростуть більш ніж у 4 рази до 1,136 трлн грн: кошти підуть на зарплати військовим, забезпечення армії, ремонт та закупівлю техніки та зброї;

- Пенсії, субсидії, виплати ВПО, допомога малозабезпеченим сім'ям, витрати на медицину та освіту становлять понад 800 млрд грн. Фінансування Пенсійного фонду зросте на понад 30 млрд грн. Соціальні витрати становитимуть 35% бюджету;

- зменшення на 11,6 млрд грн проти 2022 року видатків на органи державної влади: скорочується кількість чиновників, зарплати та премії (крім силових структур);

- Створюється бюджетний Фонд ліквідації наслідків російської збройної агресії у розмірі не менше ніж 19 млрд. грн. До нього спрямують конфісковані російські кошти та міжнародну допомогу на швидке відновлення;

– Додаткова дотація на компенсації видатків для місцевих бюджетів через війну становить 24 млрд грн.

Власні доходи бюджету становлять 1,28 трлн. грн., витрати – 2,57 трлн грн. Дефіцит закладено більш ніж 3 млрд дол. щомісяця.

Фінансувати дефіцит уряд планує насамперед шляхом запозичень у сумі 1,5 трлн. грн. Зокрема, із цієї суми 1,4 трлн. грн. припадає на зовнішні запозичення, ще 90,7 млрд. грн. - внутрішні.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты