Политика | 14 Сентября, 2022

У Раді запропонували випускати чоловіків за кордон під щомісячний внесок 13 тисяч гривень

Свежие новости: У Раді запропонували випускати чоловіків за кордон під щомісячний внесок 13 тисяч гривень

Верховній раді пропонують дозволити військовозобов'язаним чоловікам виїзд за кордон під щомісячний внесок.

Про це свідчить картка законопроекту №8029.

За словами авторів документа, рівень безробіття в Україні зріс до 35%, що негативно впливає на настрої у суспільстві. Частина з них - це чоловіки, які до повномасштабного вторгнення Росії працювали за кордоном.

Нардепи пропонують чоловіків віком від 18 до 60 років випускати за кордон під щомісячний внесок у розмірі 5 неоподатковуваних мінімумів для працездатних громадян. З 1 липня 2022 року він становить 2600 гривень, тобто сума щомісячного внеску – близько 13 тисяч гривень .

Парламентарі також пропонують брати у чоловіків письмове підтвердження добровільної сплати коштів на спеціальний рахунок ЗСУ.

«З кожних 100 тисяч військовозобов'язаних громадян, які виїдуть під час військового стану за кордон на запропонованих умовах, майже 270 мільйонів гривень щомісяця потраплятиме на рахунок ЗСУ (якщо виїхало б мільйон, це було б вже близько 2,7 мільярда гривень додатково щомісяця на рахунок ЗСУ)», - йдеться у пояснювальній записці.

Крім того, депутати хочуть запровадити збір для тих українців, які незаконно виїхали за кордон під час дії воєнного стану. Йдеться про внесок розміром 10 неоподатковуваних мінімумів для працездатних громадян, тобто 26 тисяч гривень за кожен місяць перебування за кордоном.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты