Политика | Николаев, 16 Сентября, 2023

Жителям п'яти капітально пошкоджених будівель у Миколаєві відмовили у компенсації

Свежие новости: Жителям п'яти капітально пошкоджених будівель у Миколаєві відмовили у компенсації

Співвласникам п'яти значно пошкоджених домів в Миколаєві відмовили в отриманні компенсацій на відшкодування збитків, завданих обстрілами російської армії.

Про це в четвер, 14 вересня, під час брифінгу розповів перший заступник начальника департаменту ЖКГ Ігор Набатов.

Відмову у компенсації за повністю знищене росіянами майно, в яке було пряме влучання снаряду або поряд, отримали співвласники будинків по вулиці Адміральська, 32, Крилова, 54, Погранична, 43, проспект Миру, 70А і 70Б.

—  Комісія проголосувала за рішення, згідно з яким було надано відмову співвласникам значно пошкоджених об'єктів на території Миколаєва, такі як Адміральська, 32, Крилова, 54, Погранична, 43, проспект Миру 70А і 70Б. Відмова є законною, тому що комісія не може надавати компенсацію у випадку, якщо є пошкодження місця загального користування. Але у цих відмовах ДЖКГ, як уповноважений орган щодо роботи комісії, прописав всю процедуру, яка передбачає проведення ремонту цих місць загального користування, і зазначив, на якому етапі знаходиться кожний будинок, щоб люди могли відстежувати всю інформацію на сторінках у соцмережах і розуміти, коли їм вже можна подавати відповідну заяву на відновлення. І тоді відмови на отримання компенсації не буде, адже відремонтоване місце загального користування, – зазначив Ігор Набатов

Він додав, що на сьогодні 11 споруд потребують демонтажу, з них 4 — повного, інші — часткового.

З відкритих джерел зазначається, що місця загального користування – це приміщення, призначені для забезпечення експлуатації будинку та побутового обслуговування мешканців будинку (горища, підвали, тощо).

Джерело 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости