Криминал | Николаев, 24 Октября, 2023

Жительці Снігурівки по угоді дали умовний термін за заклики підтримувати рф та голосувати на «референдумі»

Свежие новости: Жительці Снігурівки по угоді дали умовний термін за заклики підтримувати рф та голосувати на «референдумі»

Суд призначив один рік іспитового терміну жительці Снігурівки, яка знімалася у пропагандистському відео з закликом про підтримку псевдореферендуму окупантів щодо приєднання захоплених територій України до складу рф.

З 23 по 27 вересня 2022 року представники так званої «Військово-цивільної адміністрації Снігурівського району Херсонської області» проводили «референдум» про приєднання окупованих територій України до складу рф.

25 вересня минулого року обвинувачена з метою закликати підтримувати «референдум» знялася у пропагандистському ролику окупантів.

- Помощь мы получаем только от россии, и гуманитарку, и деньги. И вообще, я считаю, что законы россии намного лучше наших, и жить по ним будет нам всем проще. Это моё личное мнение, но я призываю всех, кто в здравом уме, решить эту проблему референдума - идти голосовать, - заявляла жінка на відео для телеканалу окупантів.

Відеозапис з фрагментом висловлювань обвинуваченої наступного дня поширили в Інтернеті, зокрема на телеграм-каналі російського засобу масової інформації, який на той період мав більше 15 тисяч підписників.

Дії обвинуваченої кваліфікували за частиною 1 статті 110 Кримінального кодексу України, тобто як публічні заклики до вчинення умисних дій зі зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

У кінці вересня обвинувачена підписала з прокурором угоду про визнання винуватості в інкримінованому злочині. Сторони узгодили міру покарання — три роки позбавлення волі без конфіскації майна з одночасним звільненням від в’язниці з призначенням одного року іспитового терміну.

У суді обвинувачена просила підтримати цю угоду.

Снігурівський райсуд затвердив угоду стосовно Катерини Сидоренко з призначенням обумовленої сторонами міри покарання.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости